ugrás a tartalomhoz

javascript window autoclose

webmaster · 2005. Nov. 10. (Cs), 16.47
Kérem,

segítsen valaki! Megoldható probléma a következő: javascripttel nyitok új ablakot a hivatkozásnak, megadom a méretet, minden sallang nélkül nyíljon meg (se menübár, se semmi, át se méretezhető), belőhető-e egy új paraméter, melynek segítségével ez az ablak automatikusan bezárja magát, ha rajta kívül kattintunk, kijelölünk, stb.?
(Fullscreen oldalt készítek, a benyíló ablakok túl sokan lennének a háttérben, ha ezt nem lehet megoldani.)

Várom, jó emberek, segítségetek!
 
1

Lehet

Bártházi András · 2005. Nov. 10. (Cs), 16.55
A window.onblur vagy document.onblur lehet a megoldás számodra (amelyik működik), plusz egy kis JavaScript. Esetleg ne valódi popupot, hanem egy iframe-t, vagy sima divet nyiss.

-boogie-
2

div

Táskai Zsolt · 2005. Nov. 10. (Cs), 18.29
ha más nem zárja ki, akkor én is div-et vagy iframe-et javasolnám. sokkal tisztább ügy minden szempontból.
Tasi
3

A fentiek jok, de

sajt · 2005. Nov. 11. (P), 03.39
A fentiek jok, de ha en meg akarok nyitni egy oldalt, akkor megnyitom, ha be akarok zarni, akkor bezarom. De ez utobbi jobban idegesitene, ha ugy zarodna be, hogy nem en zartam be.

Gondold vegig, hogy miert nem zarjak be az ablakokat az emberek? Vagy mit csinalnak azzal a rengeteg ablakkal? Vedd ra oket, hogy bezarjak.

--
Ámon Tamás - http://amon.hu
4

<Nincs cím>

webmaster · 2005. Nov. 15. (K), 10.21
Szia,

köszönöm a megodást, meg a kis "oktatást" is, igazad is van, de. Az emberek lusták, és ha nyitva egy új ablak, mellette (alatta) viszont látszik (kissé) egy másik link, akkor hajlamosak az ablak bezárása nélkül odaklikkelni, ablak le a tálcára, osztán fullscreen esetén azt már nem s látják, egyszeri felhasználónak fogalma sincs az alt+tab-ról, bosszankodhat, pláne, ha újra megnézné azt az oldalt, amit már látott, de nem bezárt, hanem a fent említett módon tett le tálcára, de az akkor már az istennek se fog előjönni, csak ha a főablakot (ami ugye fullscreen) bezárja, de akkor már lehet, hogy a tálcáján talál tizenöt-húsz külön oldalt, na akkor küld el engem a fenébe. voltaképp jogosan. vagy nem.

mindenesetre köszönöm a segítséget.

(ps. az egész onnan jutott az eszembe, hogy van egy keves kis script, amely a képeket nyitja meg popup ablakban, önmagát a kép méretéhez állítva be, sallangok nélkül, abban szerepel az autoclose funkció: ha mellé kattintasz, bezárja magát, de aztán újra meg tudod nyitni gond nélkül, és nem gyűlik fel egy csomó izé a tálcán.

ha van ilyen megoldás nem csak képek esetére, asszem, az érdekelne a legjoban.

tisztelettel és köszönettel:

az amatőr, a műkedvelő (és voltaképp dilettáns) webm.
5

egy ablak

VBala · 2005. Nov. 15. (K), 14.14
Miért nem csinálod, hogy nem külön ablakot nyitsz, hanem ha nem zárta be, akkor abban jeleníted meg a tartalmat ami már nyitva van, és előtérbe teszed?
6

<Nincs cím>

webmaster · 2005. Nov. 17. (Cs), 22.27
na ja,

igazad is lene, meg jó ötlet is lenne, csak fullscreennél ez nem megy, nem megy, hívd elő a tálcáról alt tab nélkül, hívd be fullscreen alól a már "tálcára" tett oldalt...

osztán hogyan nevezem meg, hívom be?
oké hogy balfasz vagyok, de nekem sehogy se ment eddig...

vagy akkora balfasz vagyok, hogy........

de akkor hogy is van ez a dolog a javascriptben az autoclose-zal? valaki el tudja mondani nekem, a hülyének?

köszönöm a türelmeteket!

wm
8

window.open 2. paraméter

Hodicska Gergely · 2005. Nov. 18. (P), 11.43
Szia!


Ha megadsz egy nevet 2. paraméterként, akkor ha következő ablaknyitásnál is ezt a nevet adod meg, és az előzőleg megnyitott ablak még nem volt bezárva, akkor nem új ablak nyílik, hanem a már megnyitott ablakba töltödik be az oldal.

Ezenkívül, amikor megnyitsz egy ablakot, akkor visszakapsz egy handlert, ezt is használhatod arra, hogy egy új oldalt tölts be a már megnyitott ablakba.


Felhő
7

Fullscreen, popup ablakok es tarsai

janoszen · 2005. Nov. 18. (P), 10.45
Udv mindenki!

Nem tunik fel senkinek, hogy az osszes felhasznalonak a mindene tele van mar a popup, ide-oda az o ablakaiba toltodo oldalakbol? Epp eleget bosszankodnak az emberek ott, ahol en vagyok rendszergazda a hasonlo dolgokon.

Komolyan, ha egy oldal egy fullscreen ablakot nyit meg, akkor azt a legtobb felhasznalo zavaronak erzi, mert belenyul az o szabadsagaba.

Tessek tisztesseges bongeszoablakot hasznalni es tessek tisztesseges weboldalakat csinalni. Nem tudok elkepzelni olyan helyzetet, amikor szukseges lehet, hogy a felhasznalo ne lassa a menusort es tarsait.

Azaz, de, kiosk browsing. Azaz, amikor egy bizonyos gepen csak egy bizonyos oltalt lehet megnezni. De erre tessek kiosk browsert hasznalni es akkor nincs gond.

Pl. belegondoltal mar abba, hogy a csini-vili popup ablakaidbol valami tartalmat ki akar nyomtatni es nem tudja, hogy a jobb egergombbal is lehet? Vagy esetleg azt is letiltottad? Vagy abba belegondoltal, hogy esetleg MSNt/ICQt/Y! Messengert/AIMot szeretne mellette hasznalni es baromira nem fontos annyira neki a weblapod, hogy neked szentelje a teljes kepernyojet?

Ne tessek belenyulni abba, hogy a felhasznalo teljes kepernyon nezi az oldalt vagy sem. Abba se tessek belenyulni, hogy a felhasznalonak megjelenik a menusora vagy sem. Egyaltalan, semmibe ne tessek belenyulni, ami a felhasznaloe. Majd ha akarja, kinagyitja teljes kepernyore, eltunteti a menusort es tarsai. De ehhez a weboldalnak koze nincs. Eleg baj, hogy az IE megengedi ezeket a disznosagokat.

Udvozlettel

ProClub

ui. Szuk latokor a web halala...