ugrás a tartalomhoz

Jelszavas fórum rendszer anonim beküldésekkel is

Anonymous · 2005. Nov. 10. (Cs), 17.43
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
Jelszavas bejelentkezést szeretnék csinálni egy fórumhoz és több dolog sem sikerült. Leírnám, hogy mit szeretnék, ha tudtok scripteket adni mintának, azt megköszönném.

1, akár mennyire is kicsillagozva a form-ban a jelszó mező, az adatbázisban mégis kiírva jelenik meg. Hogyan tudom 'titkosítani'?

2, Úgy kéne megoldani a fórumot, hogy bejelentkezés nélkül is lehessen bele írni, de a már regisztrált felhasználók nevét ne lehessen használni.

3, Teljesen hülye vagyok ehhez a jelszavas részhez, ha tudtok légyszíves írjatok részletes leírást. Kihámozni ki tudom, hogy mi mit csinál.

Köszönettel:
Máté
 
1

<Nincs cím>

Fekete Ferenc GDA · 2005. Nov. 10. (Cs), 19.04
1. keress rá a php.net en az md5 függvényre. Regisztrációkor a kapott jelszóból md5 hash-t csinálsz, majd ezt írod be az adatbázisba. Ha a júzer bejelentkezik ,az űrlapról megkapott jelszavából szintén md5 hash-t csinálsz, majd összehasonlítod a két értéket. ha stimmel, beléphet. (feltéve,h a felhasználónév is stimmel persze:)

2. Amikor egy olyan felhasználó tölti ki a hozzászólás űrlapot, aki nincs bejelentkezve, akkor a beírt nevét megkeresed az adatbázisban,h megvan-e. és ha nincs, akkor használhatja. De inkább olyat csinálj, mint itt a weblaboron, h aki nincs bejelentkezve, az anonymus.

(pl mi van,ha valaki olyan névvel akar regelni ,amit egy nem regisztrált felhasználó használt? 1: ha ez a név eredetileg nem került be a user táblába, akkor most bennt lesz és majd azt hiszik,h a korábbi hozzászólásokat ugyanaz a személy írta. 2: bekerül a user táblába, de akkor már olyan, mintha regisztrált volna, tehát így semmi értelme:)

3. goto 1

Fekete Ferenc