ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 4, 2004 - Blog bejegyzés

HU ISSN 1785-9573

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 4. (P), 21.20
Ismét mérföldkőhöz érkeztünk, mától webhelyünk regisztrációs számmal rendelkezik az időszaki kiadványokat nyilvántartó nemzetközi ISSN rendszerben. Az ezen hír szerkesztésének idején 1125507 számot regisztrált International Standard Serial Number rendszer az időszaki kiadványok katalogizálását és nyilvántartását teszi lehetővé világszerte. Az Országos Széchényi Könyvtárban található magyar központ regisztrálta kiadványunkat a HU ISSN 1785-9573 szám alatt. Mégis miért jó ez nekünk?

Hivatkozás spam - újabb fondorlatok

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 4. (P), 14.32
Kéretlen hivatkozások. Érdekes fejlemény, hogy ezt az összetételt is fel kell venni szótárunkba, hiszen minden webhely tulajdonos álma, hogy hivatkozzanak az oldalára (néhány mély linkelést elutasító rövidlátó kivételével). Mégis akkor mi lehet a kéretlen hivatkozás? A probléma az automatikus hivatkozás számlálókban gyökerezik. Egyre több blog jelenik meg a neten, és a látogatott, illetve sokak által linkelt blogoknak jó a kereső helyezésük, illetve sokan olvassák oldalaikat. Ilyenkor nem olyan meglepő, hogy néhányan linkeket próbálnak bejuttatni ezekre a lapokra.

BLENC 1.0 alpha - PHP forrás kódoló

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 4. (P), 14.07
Tegnap jelent meg a BLENC 1.0 alpha verziója, John Coggeshall újabb adománya a PHP használók számára. A PECL-ből elérhető Zend Engine kiterjesztés lehetővé teszi, hogy elkódoljuk PHP forrásainkat a blowfish algoritmussal (innen a név). A forrást valamilyen általunk megadott vagy véletlenszerűen generált kulccsal kódolja el, és ugyanezzel tudjuk visszakódolni.

Apache Geronimo hivatalos ASF projekt lett

Bártházi András · 2004. Jún. 4. (P), 08.43
Az Apache Szoftver Alapítvány (Apache Software Foundation - ASF) bejelentette: az Apache Geronimo projektet elfogadták, mint az ASF hivatalos projektjét. A Geronimo projekt célja egy nyílt forrású, minősített, ingyenesen elérhető Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) létrehozása az Apache lincenc alatt.

Elefántcsorda - megjelent a pl/PHP rc1

gerzson · 2004. Jún. 4. (P), 07.26
A PL/PHP egy újabb szerver-oldali programozási nyelv, de nem webszerverekhez, hanem a PostgreSQL adatbázis-kezelőhöz. E két méltán népszerű, nyílt forrású program összekapcsolódásával lehetőségünk van adatbázison belüli eseményvezérelt programokban a PHP és számos kiterjesztése által nyújtott rugalmasságot (lazaságot?) kiaknázni.