ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 28, 2004 - Blog bejegyzés

A Microsoft készül a keresőharcra

Bártházi András · 2004. Jún. 28. (H), 16.59
"A Microsoft tervei szerint július folyamán olyan újdonságokkal áll elő a keresők terén, melyekkel a Google és Yahoo ellen versenyezhet", jelentette be Bill Gates a mai napon Sidney-ben. Avagy a Microsoft tervei a keresők terén...

Kottke.org redesign

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 28. (H), 14.59
Az utóbbi időben több blogmark keretében megemlékeztünk számos népszerű webes guru oldaláról, melyeket új grafikai megoldásokkal frissítettek fel. Zeldman, Bowman, Cederholm csak pár név azok közül akik változtattak. Most éppen Jason Kottke van soron, és azért bátorkodtam kiemelni az újratervezését, mert több szempontból is érdekesnek tartom.

Eclipse 3.0

Bártházi András · 2004. Jún. 28. (H), 13.19
Kereken egy év és három hónap után jelent meg a szabad forrású, Java-ban írt Eclipse fejlesztőkörnyezet 3.0-s verziója, mind Windows, mind Linux és más rendszerekre. Az Eclipse számos lehetőségével, kiterjeszthetőségével minden bizonnyal az egyik (ha nem "a") legjobb Java fejlesztői környezet, illetve kiterjeszthetőségéből adódóan kiváló eszköz más nyelvek esetén is. Az alábbiakban egy vázlatos betekintést nyújtunk az általános lehetőségeibe (vigyázat, színes, szagos beszámoló):

Web Forms 2.0 - várják a megjegyzéseket

Bártházi András · 2004. Jún. 28. (H), 08.09
A WHATWG (WHAT munkacsoport) gondozásában megjelent az első stabil vázlat verziója a Web Forms 2.0 specifikációnak. A Web Forms 2.0 nagyon hasznos és kényelmes funkciókkal egészíti ki a HTML 4 és XHTML 1.1 nyelveket. A munkacsoport várja az észrevételeket a WHATWG levelezési listán. Az alábbiakban egy kis összefoglaló az újdonságokról (kötelező olvasmány!):