ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 24, 2004 - Blog bejegyzés

Neurális háló Python-al

Baranyai László · 2004. Jún. 24. (Cs), 09.02
Andrew L. Blais (PhD) cikke nemrég jelent meg és igazi csemege lehet a Python nyelven fejlesztők számára. Azt mutatja be, hogyan alkalmazható a Hopfield-féle neurális háló zajszűrésre, vagy az eredeti adatok visszaállítására kis mértékű eltérés esetén. A technikát 10x10 mátrixokon elemzi, röviden bemutatva a neurális hálók működési elvét is. Kivesézi a számítások során keletkezett súly faktorok szerepét és működését. Algoritmus mintákat ad a háló előállítására és alkalmazására is. A technikával most ismerkedőknek mindenképp ajánlott. A profi programozóknak pedig hasznos lehet a témába vágó linkgyűjtemény a cikk végén.
 

A Nvu jövőjéről

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 24. (Cs), 07.52
A Nvu a Linspire (korábban Lindows) által finanszírozott egyedülálló vizuális weboldalszerkesztő program (nemrégiben, a Firefox 0.9-el, Mozilla 1.7-el egy időben jött ki a 0.3-as verziója), mely a Mozilla Composerből nőtte ki magát, és a Netscape-nél annak idején dolgozó Daniel Glazman fejleszti továbbra is. Ebben az értelemben a Mozilla üzleti sikerének egy konkrét bizonyítéka. A MozillaNews még május végén készített Daniellel interjút, amiről akkor már említést is tettünk, én viszont most fedeztem fel igazán az interjút, és mondhatom érdekes olvasmány volt.

Éppen az a jó a Microsoftnak, ha terjed a Firefox(?)

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 24. (Cs), 00.22
Az isolani nevű blogon jelent meg egy kis kivonat a Microsoft Channel 9 blogjaiban felpezsdült IE hozzászólásokbol, melyek arról tanúskodnak, hogy a Microsoft ismét összeálló Internet Explorer csapata talán mégis fejleszthet új önálló Internet Explorert, illetve azt a konklúziót vonja le, hogy nem arról van szó, hogy nem akarnának javítani a helyzeten, hanem sokkal inkább nem tudnak. Szerintem ebben segíthet nekik a Firefox. Nézzük miért!