ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 8, 2004 - Blog bejegyzés

Előretekintés: php.ini változók, GIF támogatás, betöltési sorrend

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 8. (K), 19.06
Néhány apróságra bukkantam, melyekből sajnálatosan kimaradtuk az utóbbi hetekben. A PHP 5 megjelenésének közeledtével még mindig többen próbálnak új szolgáltatásokat bevezetni a kódban. Ezek most már nem esélyesek a bekerülésre, de a következő PHP verziókban megkaphatjuk ezeket az újításokat is.

Új heti összefoglaló a PHP Magazine oldalán

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 8. (K), 18.46
A Zend oldalain olvasható már régóta a PHP Weekly (melyet korábban mi is megjelentettünk magyar nyelven) és a közelmúltban ugyanott indult el a PEAR/PECL Weekly. A PHP Magazine szerkesztői most úgy gondolták, hogy érdemes egy alternatívát biztosítani. Így született meg a PHP Barnstormer.

Megjelent a PHP 5.0.0 RC3

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 8. (K), 18.17
A mai napon megjelent a PHP 5.0.0 RC3. A most már remélhetőleg utolsó kiadásra jelölt verzió lesz a végleges PHP 5.0.0, amennyiben nem találnak kritikus hibát azon bátor felhasználók, akik rögtön a kipróbálásába fognak. A PHP 5 végleges kiadása most úgy tűnik, hogy júliusban várható.

reStructuredText

Bártházi András · 2004. Jún. 8. (K), 17.21
A reStructuredText egy egyszerűen olvasható, "WYSIWYG" szimpla szöveges formátum és feldolgozó rendszer. Kicsit hasonlít a bbcode-hoz, de még annál is egyszerűbb. Nagyon hatékony eszköz forráskódon belüli program dokumentáció készítéséhez (főként Python-hoz készült, de máshoz is), gyors weblap készítéshez és különálló dokumentumokhoz is.