ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 18, 2004 - Blog bejegyzés

Majdnem HTML mentesített RSS és új eszköztár

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 18. (P), 21.48
Felhasználóink kérték, hogy a HTML tartalomtól szabadítsuk meg RSS csatornánkat. Valóban a <description> elemek HTML tartalmában sok olyan elem volt, ami csak feleslegesen növelte a csatorna letöltés méretét (a speciális spam megelőzőnk kódja, a szójegyzék bejegyzések linkejei, stb). Szintén a héten változtattunk meg néhány dolgot a legfontosabb navigációs opciók elrendezésében, így jött létre mini eszköztárunk.

Újdonságok webmesterek számára a Googlenél

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 18. (P), 18.58
A Google érzi a Microsoft és a Yahoo előretörési kísérleteinek veszélyét, és megpróbál minél több webhely tulajdonost rávenni arra, hogy most kösse magát a jelenleg legnépszerűbb keresőhöz. Ennek keretében a mai napon két új programot indított el, melyek webmesterek számára lehetnek érdekesek. A Google WebSearch mérsékelt pénzkereseti lehetőséget jelent, a Site-Falvored Google Search pedig a webhelyünk számára testreszabott keresést biztosít.

PHP parancssorban

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 18. (P), 13.01
Harry Fuecks cikkeit azért szeretem, mert mindig tovább megy, mint ahogy elvárnám - bár ebben az is közrejátszhat, hogy nem tudtam megszokni azt az alaposságot, amivel a témákat kezeli. A Sitepoint oldalain most éppen a parancssori PHP programok fejlesztését vette elő egy kétrészes cikksorozat keretében. Lássuk mivel foglalkozik.

Az XDebug bővítmény teljes dokumentációja elérhető

Mocsnik Norbert · 2004. Jún. 18. (P), 11.17
Derick Rethans feltöltötte az XDebug bővítmény immáron teljes dokumentációját, amelyben az összes beállítási lehetőség és függvény dokumentálva van, valamint egy másik, az XDebug2 profiler-ének használatáról szóló anyagot is publikált a mai reggel folyamán. A debugger bevetésével kapcsolatban rövidesen felkerül a webhelyre a leírás.

Az XDebug bővítmény rengeteg hasznos debug információ biztosításával nyújt segítséget a PHP kódunkban felmerülő hibák hatékony felderítésére.
 

Megjelent a php|architect júniusi száma

Mocsnik Norbert · 2004. Jún. 18. (P), 09.07
A Marco Tabini által szerkesztett php|architect júniusi száma néhány órával ezelőtt jelent meg. A választék ezúttal is széles, lássuk a tartalmat!

CSS alapú webhely kialakítások tára

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 18. (P), 08.12
Gyakran szoktam referenciaként hivatkozni a Template Monster egy-egy eladó webhely kialakítására, logó tervére. Úgy gondolom, hogy nem rossz oldalkialakításokat próbálnak a vevőknek eladni, és bár nem vettem belőlük még egyet sem, az időnként tipikus grafikai megoldások mellett igencsak korrekt és mutatós megoldások is akadnak. A legfrissebb újításuk a CSS alapú, táblázatokat nem használó oldalkialakítások kereskedelme.