ugrás a tartalomhoz

Majdnem HTML mentesített RSS és új eszköztár

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 18. (P), 21.48
Felhasználóink kérték, hogy a HTML tartalomtól szabadítsuk meg RSS csatornánkat. Valóban a <description> elemek HTML tartalmában sok olyan elem volt, ami csak feleslegesen növelte a csatorna letöltés méretét (a speciális spam megelőzőnk kódja, a szójegyzék bejegyzések linkejei, stb). Szintén a héten változtattunk meg néhány dolgot a legfontosabb navigációs opciók elrendezésében, így jött létre mini eszköztárunk.

Ami az RSS csatorna HTML-telenítését illeti, ismereteim szerint még sajnos kevés RSS olvasó támogatja a relatív linkek kezelését az xml:base-hez képest, ezért a fenti problémákon túl a relatív linkek működését sem tudtuk garantálni csatornáinkban. Egyetlen dolgot mégis megtartottunk, mégpedig a sortöréseket. Ezek HTML formázással is feldolgozhatóvá teszik az RSS csatorna tartalmát. Mindez azt is jelenti, hogy a tartalmakat teljes pompájukban csak a webes felületen lehet elolvasni.

A felhasználói felületünkün jelentősebben megmutatkozó változás volt ezen a héten annak a mini eszköztárnak a bevezetése, ami az oldalak jobb felső sarkában található. Most már innen érhetőek el a webhelyhez kapcsolódó legfontosabb gyorsfunkciók: az oldal nyomtatása (ha a JavaScript be van kapcsolva), a friss tartalmak oldala, és átdolgozott segítség lapunk is. Ezutóbbi oldalra még több tippet és magyarázatot szeretnénk adni a webhely "furcsaságait" illetően. Többen kérdezték már, hogy mit jelentenek a kis kettőskeresztek a tartalmak és a hozzáaszólások címei mellett például. Az eszköztárba tervezzük mozgatni a jobb oldalsávban található RSS gombot is, ezzel jobban felhívva a figyelmet az oldalakhoz tartozó csatornákra.

Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy neked mi furcsa, mit nem értesz, mit nehéz használnod, min változtatnál szívesen, mi kényelmetlen az oldalunkon? Igyekszünk folyamatosan alakítani a navigációt, a tartalmak megjelenítését és elérhetőségét a visszajelzések alapján.