ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 17, 2004 - Blog bejegyzés

Simple Testek használata futtatási környezet változásának észleléséhez

Mocsnik Norbert · 2004. Jún. 17. (Cs), 23.32
Harry Fuecks saját webhelyén, a phpPatterns.com-on mutatja be, hogy miként használhatunk Simple Test-eket annak észlelésére, ha a szolgáltató megváltoztatja a futtatási környezetet (például a php.ini beállításokat). A tesztek futtatását automatizálva legalább értesülhetünk róla, ha a környezet megváltozik. Még ha esetleg nem is tehetünk ellene semmit, hasznos lehet minél korábban tudomást szerezni az ilyen esetekről, ahelyett, hogy értetlenül állnánk egy váratlanul bekövetkező hiba előtt.
 

A Microsoft vesztett, a web nyert (?)

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 17. (Cs), 11.15
A Joel on Software oldalon jelent meg néhány napja egy figyelemre méltó (valamint nagyon hosszú) elmélkedés arról, hogy a Microsoft immár elvesztette a programozókért folyó harcot, és a web fejlesztés olyan kritikus teret nyert, amit már nem lehet visszafogni (bármennyire is igyekszik a Microsoft csapata). Az írás teljesen illeszkedik abba a képbe, amit a megszüntetett Internet Explorer for Mac csapatról, a szinte nem létező Internet Explorer for Windows fejlesztésekről és a legutóbbi WHAT kezdeményezésekről tudunk.

Nyerj egy példányt a Web Standards Solutions című könyvből!

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 17. (Cs), 10.07
Nemrég adtunk hírt arról, hogy megjelent a Web Standars Solutions című könyv Dan Cederholm szerzeményeként. A publikálást megünneplendő versenyt hirdetett, melyben három Simplebits szeretetcsomag kerül kiosztásra. A csomagban a megjelent könyv egy példánya és egy Simplebits póló lesz megtalálható, a postázás költségeit Dan állja.

Thunderbird 0.7

Bártházi András · 2004. Jún. 17. (Cs), 09.29
Megjelent a (Mozilla) Thunderbird 0.7-es verziója. Mint korábban is írtunk már róla, nagy újdonságokkal nem bír, ám mégis érdemes rá frissíteni, megéri kipróbálni. Íme a lista a változásokról: