ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 7, 2004 - Blog bejegyzés

Web Developer 0.8

Bártházi András · 2004. Jún. 7. (H), 21.12
Megjelent a Web Developer Toolbar 0.8-as verziója. Mint ismeretes, ennek a Mozilla/Firefox böngészőkhöz készült kiegészítőnek a segítségével számos a web fejlesztéshez szinte nélkülözhetetlen eszközt adhatunk böngészőnkhöz. Lássuk, milyen új funkciókkal gazdagodott ez a verzió:

A környezet számít, nem a navigáció

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 7. (H), 16.57
Philipp Lenssen blogjában akadhatunk erre az érdekes fejtegetésre, melyben arról értekezik, hogy nem a navigáció az igazán lényeges az oldalak kialakításában, hanem a kontextus, a környezet. Szó esik a Google navigációs térkép szerepéről, a szövegben lévő linkekről, sőt az emberibb környezetről is.

Az RSS csatornák látogatásnövelők, mégis sokan várnak a rajt előtt

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 7. (H), 08.17
Az USC Online Journalism Review oldalon jelent meg egy kivételesen alapos elemzést és interjú sorozatot követően megírt cikk arról, hogy mégis miért szolgáltatnak egyre többen RSS csatornákat, és miért van az, hogy még ennél is többen topognak a rajt előtt, várva néhány "apró részlet" megoldására, mielőtt bele mernének vágni a szindikáció lehetővé tételébe. A történet keretét egy bizonyos Richard Miller adja, aki nem volt képes várni a Wall Street Journal saját RSS-ének kialakítására, és sajátot készített.