ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 16, 2004 - Blog bejegyzés

PHAR - a JAR megvalósítása PHP számára

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 16. (Sze), 19.21
Két napja jelentette be Davey Shafik a PHAR projectet, ami egy javasolt PEAR komponens a Java .jar funkcionalitásának megvalósítására. A .phar azaz PHP Archive állományok tulajdonképpen szabályos tar tömörítéssel összeállított csomagok, és így lehetővé teszik komplett PHP alkalmazások egy állományban történő terjesztését, és közvetlen használatát.

Mennyire lehet megbízni az ingyenes szolgáltatókban?

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 16. (Sze), 16.08
Blogmarkban is megemlékeztünk már a weblogs.com váratlan bezárásáról. A körülbelül háromezer ingyenes blogot hosztoló webszerveren a Userland cég Manila nevű eszköze futott. A Userlandet alapító Dave Winer (aki egyébként az RSS prófétája is) azonban néhány éve elhagyta a céget, és most arra kérték, hogy az ingyenesen hosztolt blogokat is saját szerverére költöztesse. Dave nem tudott megbirkózni a feladattal, a hardverekre, szévszélesség problémákra, és személyes egészségügyi indokokra hivatkozik.

Miért dobd ki az Internet Explorert?

Bártházi András · 2004. Jún. 16. (Sze), 14.26
"Itt az idő az Internet Explorer kidobására. Tudom, tudom - biztosan hallottad már ezt a mondatot előtte is azoktól, akik azt gondolják, király dolog Microsoftot útálni; de én nem ilyen vagyok. Letettem a Microsoft MCSE vizsgáját, és úgy történt, hogy szeretek pár Microsoft alkalmazást. Ahelyett, hogy a Microsoft ellenesek kategóriájába sorolnál, gondolkodj el egy kicsit azon, miért azt a böngészőt használod, amelyiket használod, és engedd meg, hogy elmondjam röviden, előfordulhat, hogy megéri egy másik böngészőre váltani. Az álláspontom egyszerű: az IE használatának túl kevés előnye van, s a hibái túl nagyok ahhoz, hogy ne térj át egy másik böngésző használatára."