ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2, 2004 - Blog bejegyzés

A Microsoft ismét saját nem szabványos technikáját támogatja

Bártházi András · 2004. Jún. 2. (Sze), 17.32
A Microsoft elkészített egy weblapot, melyen azt foglalja össze, hogy hogyan lehet felkészíteni a weblapunkat a Windows XP Service Pack 2-re. Van egy pont benne, ami a felugró ablakokról szól: hogyan lehet mégis egy ablakot megnyitni, például reklám céljára. A Microsoft egy a szabványban nem szereplő Javascript eljárást jelöl meg. Nagyon felhúztam magam a dolgon.

Fordult a kocka az adatbázis absztrakció terén

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 2. (Sze), 15.10
Nemrég adtunk hírt a PECL új PDO kiterjesztéséről, mely a PHP 5(.1) egységes adatbázis felületévé válik várhatóan. A PDO gyors előretörése hirtelen változásokat idézett elő a PEAR-ben kezelt MDB2 csomag terveit illetően, mely a PEAR leendő hivatalos adatbázis absztrakciós megoldása. Lássuk, mit is jelent ez.

PHP visszafelé kompatibilitással?

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 2. (Sze), 14.30
Egyre több függvény kerül be a PHP-be, hiszen új igények és megközelítések merülnek fel, a régi funkcionalitást pedig illik megtartani. Ezért előfordulhat, hogy a kényelmes újdonságok használata miatt olyan kódot fejlesztünk, amely visszafelé nem kompatibilis, azaz régebbi PHP verziókon nem futhat. Saját megoldást is kiötölhetünk egyedi esetekben, vagy elővehetjük a PEAR PHP_Compat csomagját.

IE7 v0.6

Bártházi András · 2004. Jún. 2. (Sze), 10.56
Megjelent Dean Edwards Internet Explorer "kiegészítőjének", az IE7-nek 0.6-os változata. Mint ismeretes, ezt a kiegészítőt weblapunkra helyezve használhatunk olyan szabványos CSS megoldásokat is, melyeket nem támogatnak az Internet Explorer böngészők. Az IE7-et használva oldalunkon látogatóink Internet Explorer-rel is élvezhetik a szabványok nyújtotta előnyöket. Lássuk az újdonságokat!