ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 23, 2004 - Blog bejegyzés

Webes alkalmazások - ezittaz, ezittaz?

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 23. (Sze), 23.19
John Gruber és Ian Bicking is érdekes gondolatokat fűzött Joel Spolsky publikált véleményéhez a Microsoft vesztéséről a webbel szemben. John rámutat arra, hogy a Netscape fénykorában az volt a közhiedelem, hogy a Microsoft azért akarja legyőzni az akkori óriást, mert a web területén teret veszthet miatta. Sajnos azonban hiába győzték akkor le a Netscape böngészőt, hiszen maga a web vált a Microsoft asztali fókuszának ellenségévé.

LinuxTAG 2004

Mocsnik Norbert · 2004. Jún. 23. (Sze), 12.42
Megérkeztek az első fotók a háromnapos rendezvénysorozatról, amely ma reggel kezdődött. A képek valamelyest kárpótolhatják az itthon maradtakat, illetve kedvcsinálónak is tökéletesek az augusztusi tiszaújvárosi show-hoz, illetve a novemberi nemzetközi konferenciához, amelyet Frankfurtban tartanak majd.
 

Újraindul a Webmonkey

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 23. (Sze), 08.09
Februárban adtuk hírül, hogy megszűnik az 1996-ban alapított Webmonkey oldal, mely sokunk webes ismereteinek kiszélesítését segítette. A jelek arra mutatnak, hogy a Wired felismerte, hogy igény van az oldalon megjelenő tartalmakra, és újraindította a publikálást. Néhány napja jelent meg a Strategizing With Contribute 2 című új cikk, mely mellett a honlapon az újraindulásról szóló rövidhír is szerepel.