ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 23, 2004

IE Storm watch

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 23. (Sze), 23.33
Az IE körül kialakult legutóbbi vihar idővonala és a megjelent vélemények, nyilatkozatok
 

Weblogs.com Rises From the Flames

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 23. (Sze), 23.27
Trükkös megoldással zárul a weblogs.com kálváriája
 

Webes alkalmazások - ezittaz, ezittaz?

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 23. (Sze), 23.19
John Gruber és Ian Bicking is érdekes gondolatokat fűzött Joel Spolsky publikált véleményéhez a Microsoft vesztéséről a webbel szemben. John rámutat arra, hogy a Netscape fénykorában az volt a közhiedelem, hogy a Microsoft azért akarja legyőzni az akkori óriást, mert a web területén teret veszthet miatta. Sajnos azonban hiába győzték akkor le a Netscape böngészőt, hiszen maga a web vált a Microsoft asztali fókuszának ellenségévé.

project manager

sasfiok · 2004. Jún. 23. (Sze), 21.10
Nem tudtok egy olyan elérhető scriptet, amivel egy csoportos project kezelést lehetne megcsinálni, a Mantishoz hasonlót. Csak annyi kéne, hogy megadok egy munkát, amelyik programozónak van a projekthez joga, az megnézi, ír hozzá egy árat, hogy mennyiért vállalja, határidőt, mennyi idő kell hozzá, én kiosztom, hogy ki csinálja, a munka értéke összegződik, és ha eléri mondjuk a 10.000 Ft-ot, akkor fizetek.

Ha valaki már látott ilyet, vagy sec-perc alatt tud ilyet írni, az szóljon, mert munka is volna, egy portál fejlesztéshez keresek hozzáértő nem kezdő php-seket, akiknek olyan módon tudnék munkát adni, hogy "megnézzük mit kell, és megmondod mennyi".

Üdv sasfiok
 

Munkamenet kezelés

Anonymous · 2004. Jún. 23. (Sze), 16.30
A PHPs session kezelésről tudtok valamilyen jó doksit?
 

PHP4 es PHP5 egyutt egy Apache alatt

Anonymous · 2004. Jún. 23. (Sze), 15.07
Sziasztok!

Szeretnem a szerveremen ugy beallitani az Apache-ot, hogy a PHP4 es a PHP5 is menjen rajta egyszerre, azaz az xyz.hu alatt PHP4, az abc.hu alatt pedig PHP5 fusson, ugy, hogy egyik se CGI verzio legyen.

Jani
 

jelszo megjegyzesenek letiltasa bongeszokban

Anonymous · 2004. Jún. 23. (Sze), 14.25
Sziasztok!

Tudja valaki, hogyan lehetne letilteni IE6ban es a Mozillakban, hogy ne jegyezze meg a felhasznalo nevet es jelszavat?

Jani
 

LinuxTAG 2004

Mocsnik Norbert · 2004. Jún. 23. (Sze), 12.42
Megérkeztek az első fotók a háromnapos rendezvénysorozatról, amely ma reggel kezdődött. A képek valamelyest kárpótolhatják az itthon maradtakat, illetve kedvcsinálónak is tökéletesek az augusztusi tiszaújvárosi show-hoz, illetve a novemberi nemzetközi konferenciához, amelyet Frankfurtban tartanak majd.
 

Fájlméret, fájltípus ellenőrzés Javascripttel

Anonymous · 2004. Jún. 23. (Sze), 09.00
Szeretném megkérdezni, hogy Javascript-tel lehet-e olyan kódot írni, hogy a fájlfeltöltés elküldése előtt ellenőrizze a fájl méretét és típusát. Egyelőre a feldolgozó php-be írtam be az ellenőrzést, de ilyenkor hiba esetén is meg kell várni, amíg feltöltődik a fájl egy ideiglenes helyre.

Másik kérdésem,hogyan lehet a fájlfeltöltés ideje alatt, mondjuk kiíratni egy alert ablakba, hogy a feltöltés folyamatban.

Köszi
Ági
 

Újraindul a Webmonkey

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 23. (Sze), 08.09
Februárban adtuk hírül, hogy megszűnik az 1996-ban alapított Webmonkey oldal, mely sokunk webes ismereteinek kiszélesítését segítette. A jelek arra mutatnak, hogy a Wired felismerte, hogy igény van az oldalon megjelenő tartalmakra, és újraindította a publikálást. Néhány napja jelent meg a Strategizing With Contribute 2 című új cikk, mely mellett a honlapon az újraindulásról szóló rövidhír is szerepel.