ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 2004

március 31

Webalkalmazás férgek: mítosz vagy valóság?

Bártházi András · 2004. Már. 31. (Sze), 16.21
Vajon lehetséges automatizált (és sikeres) támadások kivitelezése egy ismeretlen forrású oldal ellen? Milyen módszereik lehetnek a betörőknek? Készül a következő generációs féreg, mely az alkalmazási réteget és nem az infrastruktúrát támadja? Bizony, nem árt odafigyelnünk a biztonságra alkalmazásaink fejlesztésénél, ennek egy másik oldalát, a használható technológiákat (és ezzel a védekezési pontokat) mutatja be az Imperva weblapján megjelent írás.

Adatküldés PHP-ből wordbe

Anonymous · 2004. Már. 31. (Sze), 13.14
Szeretnék egy weboldalról adatokat feltölteni php-vel egy adott word template felhasználásával egy word dokumentumba. Lehetséges ez?
 

március 31

A PHP Tokenizer kiterjesztése

bbalint · 2004. Már. 30. (K), 23.00
A PHP Tokenizer kiterjesztése
A PHP fejlődése során egyre több belső lehetőséget tett elérhetővé a nyelvet használó programozók számára, gondolhatunk itt például a parse_ini_file() függvényre is, mely a php.ini feldolgozó kódot teszi a programozók számára is felhasználhatóvá.

Cikkemben a PHP Tokenizer kiterjesztéséről szeretnék néhány jó szót szólni, mely a PHP belső világát mutatja meg, a nyelvi feldolgozó használatát teszi lehetővé szkriptjeinkben. Szerintem ez az, amit (talán sokan is) kerestek. Írásom a haladóbbaknak szól, tehát aki nem látta még a PHP forráskódját illetve nem fordított PHP-t, annak lehet, hogy megfekszi a gyomrát, tehát csak óvatosan!

php_session

lacas · 2004. Már. 30. (K), 22.56
Arra lennék kiváncsi mért van az, hogy nálam a session változóknak csak a nevét menti a gépem az értékét nem. Mit kell beállítani, hogy működjön rendesen.
előre is közs
 

Mégis lesz következő Netscape?

Bártházi András · 2004. Már. 30. (K), 22.35
Az Inquirer adta hírül, hogy az AOL várhatóan a nyár elején egy új Netscape verzióval áll elő, ezzel lecserélve a tavaly nyáron megjelent 7.1-es verziót. A hírt a cég egy prominens személyisége is megerősítette a lapnak - már dolgoznak az új verzión.

március 29

Új cikkek az A List Apart oldalán

Bártházi András · 2004. Már. 29. (H), 13.38
A múlt hét végén két cikk is megjelent az A List Apart oldalon. Christian Heilmann írása a táblázatok sorainak kiemelésével foglalkozik, míg Mark Wyner tollából a CSS és a HTML alapú e-mailek házasítási lehetőségeiről olvashatunk. Az első cikkben írtak segíthetnek saját oldalainkon a táblázataink átláthatóbbá tételében, míg a második akkor lehet hasznos olvasmány, ha CSS formázást szeretnénk a kiküldött leveleinkben használni úgy, hogy azt a lehető legtöbb e-mail kliens megjelenítse.
 

Megjelent a PHP 4.3.5-ös verziója

Bártházi András · 2004. Már. 29. (H), 13.08
A PHP fejlesztői csapata bejelentette: megjelent a PHP programozási nyelv 4.3.5-ös verziója. Ez a verzió csak hibajavításokat tartalmaz, új funkciót nem. A javítások által ez a kiadás az eddigi legstabilabb és legkevesebb ismert hibát tartalmazó PHP 4-es változat, így a telepítése - ahol lehetséges - javasolt. A verzió legfontosabb újdonságai, javításai:

PHP konferencia

Bártházi András · 2004. Már. 29. (H), 12.47
A szombati napon tartottuk a második PHP konferenciát, melynek 16 előadása, gyakorlati bemutatója a web fejlesztés (ezen belül a PHP) témakörét helyezte középpontba. A kitöltött kérdőívek, és nem utolsó sorban a személyes beszélgetések alapján elmondhatjuk, a konferencia nagy sikernek örvendett, reményeink szerint mindenki valami új tudással, ismerettel, ötletekkel térhetett haza. Szerkesztőségünkből 3 fő is mint előadó vett részt a konferencián, ezúton is köszönjük a hallgatóságnak az érdeklődést, személyes visszajelzéseket!

március 28

Session_register()

Anonymous · 2004. Már. 28. (V), 16.47
Miért nem találja egy frame-be töltött php oldal a frameet tatalmazó oldalt meghívó oldal által bejegyzett( session_register("valtozo") )
változót?
remélem érthető a kérdés :)
 

Fórum hiba

Anonymous · 2004. Már. 28. (V), 15.28
Egyáltalán nem mükszik. Parse error a 14 sorban ahol megadom a a scriptnek azt az utasítást, hogy a txt-file ba irjon. De nem mükszik
és nemtom hogy miért.
ha valaki tud segítsen én elküldöm a forráskódot