ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 12, 2004

Egyszerű PHP szerkesztő Gnome-ra

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 12. (P), 19.24
Windows környezetben igen népszerű a PHPEdit nevű szerkesztő, Linux alatt KDE rendszeren pedig elég korrekt integrált megoldást jelent a Quanta. Mindezek a szerkesztőprogramok persze azokat célozzák meg, akik nem kétszinű terminál ablakban programoznak legszívesebben és bár nem igen nyújtanak korrekt debuggolási megoldást, mégis a hétközpani igényeknek megfelelnek. A gPHPEdit is hasonló célzattal készült.

Mentsd meg a lámát!

szolo2 · 2004. Már. 12. (P), 18.03
Üdv mindenkinek! Kicsi bajom hogy honlapot gyártanék, méghozzá adatbáziskezeléssel és látogatottsági statisztikával - csak tökre nem értek hozzá. Épp csak belekukkantottam egy-egy php-s anyagba, és úgy tűnik a megoldás ez lehet, csak épp nem igazodom ki.
Kérdéseim:
Miért van hogy ha beszúrok egy kódot a html lapomba, nem csinál semmit a saját gépemen? Mit kéne feltennem? Honnan töltsem le?
Hol találok kezdő szintű, de jól használható infót?
Szal, légyszi,mentsd meg a lámát!:)
Ha valaki veszi a fáradtságot hogy kisegít az intellektuális nyomorból, kérem hogy a következő emailre írjon: szolo2##kukac##freemail.hu

NagyKöszi!
 

imagecreate leáll

jupiter · 2004. Már. 12. (P), 16.10
Sziasztok! Az a gondom, hogy az ImageCreate -et egy ciklusba téve nem tudom, hogy pont 30 mp után-e, de egy '30 mp-et túllépte a futás' vagy valami hasonló hibaüzenettel leáll a progim. Igazából ez egy jpg-ket kisebb méretre konvertáló szkript. ez normális? Ha igen, ki lehet-e váltani valami mással, hogy végig csinálja a feladatot? Köszi
 

Szemantikus adatbányász

Bártházi András · 2004. Már. 12. (P), 00.05
A "szemantikus" web megkezdte hódítását, bár még nem látunk sokat belőle. Már több olyan hírt is bemutattunk mi is, ahol az érvényes, szabványos oldalak mellett tettük le a voksunkat, s olyan megoldásokat mutattunk be, ahol hangsúlyoztuk, milyen jó, hogy egy oldal önleíró, azaz számítógép számára is értelmezhető (valamennyire) a tartalma. Igen ám, de hogyan lehet ezt kipróbálni?