ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 2004

április 30

File browser

Anonymous · 2004. Ápr. 30. (P), 14.30
Hello!
Tud valaki olyan file tallózót, amivel smswebes oldalon lévő cuccokat lehet kilistázni?
Vagy sima tallózókat? (PHP)

Előre is kösz!
 

An Introduction to SimpleXML

Anonymous · 2004. Ápr. 30. (P), 10.09
SimpleXML bevezető cikk magától a kiterjesztés megalkotójától
 

Gyors webes alkalmazásfejlesztés Perlben

Bártházi András · 2004. Ápr. 30. (P), 09.07
Extrém gyors webfejlesztés - mindannyiunk álma. Hogy mikor nem kell végre az ismétlődő, egy idő után már unalmas kódolással foglalkoznunk - újra és újra megírnunk ugyanazt a kódot? Ezt úgy valósíthatjuk meg, hogy kialakítunk magunknak egy olyan rendszert, mely képes automatizálni ezeket a folyamatokat. Vagy használunk egy meglévőt. Ilyen a Maypole, egy Perl alapú keretrendszer, mely azonban nem csak Perl programozóknak nyújt egy új nézőpontot a gyors alkalmazásfejlesztés terén.

április 30

Word dokumentumból HTML - nagyban

Bártházi András · 2004. Ápr. 29. (Cs), 22.04
"Nemrég olyan feladatot kaptam, melyben több száz word dokumenumból kellett html-t készítenem. A "mentés másként" erre nem elég hatékony megoldás." Ez azt hiszem, hogy elég sokunknál előjön problémaként. Ekkor különböző eszközöket veszünk elő, van, aki kínjában elkezd Visual Basic makrókat írogatni, van, aki kiadja a titkárnőjének a feladatot. És van, aki a parancssori eszközökkel "pillanatok alatt" megoldja a problémát.

A Unicode és a görög karakterek

Bártházi András · 2004. Ápr. 29. (Cs), 19.44
A Unicode karakterkészlet manapság egyre fontosabbá, és a friss rendszerekben egyre inkább alapértelmezett karakter kódolási megoldássá lép elő. A mi weboldalunk is UTF-8-as kódolást használ, ami a Unicode egyik legnépszerűbb leírási módja. De mi is ez a Unicode? Erről olvashatunk Deborah Anderson Preliminary Guidelines to Using Unicode for Greek című cikkében, mely a klasszikus görögöt hallgató diákokat célozza meg, de egyúttal egy nagyon jó áttekintést is ad a témában.

Árnyékok CSS-sel

Bártházi András · 2004. Ápr. 29. (Cs), 19.29
Az AListApart cikkeiről gyakran számolunk be, ezúttal is egy cikkükre hívnám fel a figyelmet. Egy korábbi cikküket (Árnyékot vető képek és más blokk elemek címen adtunk róla hírt) folytatva, most PNG segítségével (Internet Explorer alatt is) az elmosott árnyékok megvalósítására térnek ki, CSS Drop Shadows II: Fuzzy Shadows címmel.
 

Rövidebb webcímek beállítása

Pal_ur · 2004. Ápr. 29. (Cs), 18.08
Szervusztok,

még PostNuke-os állapotban elhangzott (leíratott) egy ígéret arra, hogy lesz egy rövid összefogaló arról, hogyan lehet a teljesen eszetlen url-eket a (mostanihoz hasonló) értelmes URL-ekre cserélni.

Kéredezem, hogy van-e valakinek erre tippje, rövid leírása, URL-re stb-je???

Köszi,

P.
 

április 28

Hogy kezdjem?

Anonymous · 2004. Ápr. 28. (Sze), 13.43
Üdv mindenkinek!

Az lenne a hirtelen kérdésem minden kedves PHP-vel foglalkozó felé, hogy a könyvvásárláson kívül van-e más lehetőség megtanulni a nyelvet? Pl:Valami jól használható Angol vagy magyar nyelvű tutorial-ról tud-e valaki?

Köszönettel:

OldDeath
 

XAML és a szabványok

Bártházi András · 2004. Ápr. 28. (Sze), 09.31
A Microsoft Longhorn operációs rendszere kapcsán két-három éven belül megjelenik a XAML, mely a .NET platform egy igen meghatározó fejlesztői eszközévé válhat mind webes, mind desktop fejlesztéseknél. Felmerül a kérdés, mennyire szabványos ez a megoldás, összevetve a jelenlegi W3C szabványokkal, mint az XHTML, XUL, CSS 2, SVG?

április 28

A PHP Közösségi oldalról

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 27. (K), 23.09
Mint ahogy korábban hírt adtunk róla, a PHPCommunity.org oldalon próbálja Chris Shiflett összefogni a PHP-s közösségi élet alakításában résztvevőket. Nem úgy látszik, hogy rakétasebességgel haladna a projekt, de akik dolgoztak már ilyen nyílt közösségben, azok tudják, hogy nem minden olyan egyszerű, mint egy üzleti környezetben, ahol a főnök szólhat, hogy meg kell valamit csinálni és az rögtön készen kell legyen. Aki kíváncsi rá, hogy miként alakul a csoport belső élete, most beletekinthet.