ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 6, 2004

CSS alapjai II.

Bártházi András · 2004. Ápr. 6. (K), 23.00
CSS alapjai II.
A cikksorozat második részében folytatjuk az ismerkedést a CSS alapjaival, azt fogjuk áttekinteni, hogy egy elem kiválasztása után hogyan tudjuk befolyásolni a megjelenését - erről szólnak a CSS tulajdonságok. Az elemek azon paramétereit fogjuk végignézni, melyeket a stíluslapok segítségével meg tudunk határozni. Nem törekszünk a teljes, minden lehetőséget bemutató referenciaszerű felsorolásra, inkább csak a lehetőségek gyors, de alapos áttekintésére. A további lehetőségeket későbbi cikkekben fogjuk bemutatni.

A 2004-es konferenciáról

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 6. (K), 19.35
Arra kérünk mindenkit, hogy ide írjon a 2004-es konferenciát illető vélményével (vagy nyisson egy új témát, amire mindenkinek megvan a lehetősége).
 

Szám szöveggé konvertálása

Scr34m · 2004. Ápr. 6. (K), 10.38
Nincs valakinek egy meglévő kódja, algoritmusa ennek elkészítésére ?

5985 -> ötezer kilencszáznyolcvanöt
 

PHP5/PostgreSQL Hosting a Dotgeeknél

wow · 2004. Ápr. 6. (K), 10.10
A www.Dotgeek.org oldal PHP fejlesztők számára ingyenes tárhelyszolgáltatást indított. Mindez nem lenne különleges, hiszen ilyenből már sok van. Miben más mégis ez a szolgáltatás?

XFN gyűjtemény

Bártházi András · 2004. Ápr. 6. (K), 10.01
Az XFN-ről már korábban is (XFN: emberi kapcsolatok kifejezése a weben) hírt adtunk, mint egy igen érdekes és szemléletes elképzelésről a szemantikus webbel kapcsolatosan, most íme még egy cikk, mely összefogja az azóta született írásokat ebben a témakörben, talán mindenkinek hasznos olvasmány lehet: Friends, XFN, and Hyperlinks.
 

Bash programozás

Bártházi András · 2004. Ápr. 6. (K), 09.34
A Linux adminisztrátorok egyik kedvenc eszköze minden bizonnyal a shell programozás keretében rendelkezésükre álló fegyverarzenál. A bash, mint talán az egyik legelterjedtebb shell, rendelkezésre áll minden Linux rendszerben, és nagyon hatékony programozási lehetőséget biztosít a felmerülő feladatokra. A script, és ezen belül a bash programozási lehetőségeiről indult egy havonta jelentkező sorozat az EarthWeb oldalain.