ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 29, 2004

Word dokumentumból HTML - nagyban

Bártházi András · 2004. Ápr. 29. (Cs), 22.04
"Nemrég olyan feladatot kaptam, melyben több száz word dokumenumból kellett html-t készítenem. A "mentés másként" erre nem elég hatékony megoldás." Ez azt hiszem, hogy elég sokunknál előjön problémaként. Ekkor különböző eszközöket veszünk elő, van, aki kínjában elkezd Visual Basic makrókat írogatni, van, aki kiadja a titkárnőjének a feladatot. És van, aki a parancssori eszközökkel "pillanatok alatt" megoldja a problémát.

A Unicode és a görög karakterek

Bártházi András · 2004. Ápr. 29. (Cs), 19.44
A Unicode karakterkészlet manapság egyre fontosabbá, és a friss rendszerekben egyre inkább alapértelmezett karakter kódolási megoldássá lép elő. A mi weboldalunk is UTF-8-as kódolást használ, ami a Unicode egyik legnépszerűbb leírási módja. De mi is ez a Unicode? Erről olvashatunk Deborah Anderson Preliminary Guidelines to Using Unicode for Greek című cikkében, mely a klasszikus görögöt hallgató diákokat célozza meg, de egyúttal egy nagyon jó áttekintést is ad a témában.

Árnyékok CSS-sel

Bártházi András · 2004. Ápr. 29. (Cs), 19.29
Az AListApart cikkeiről gyakran számolunk be, ezúttal is egy cikkükre hívnám fel a figyelmet. Egy korábbi cikküket (Árnyékot vető képek és más blokk elemek címen adtunk róla hírt) folytatva, most PNG segítségével (Internet Explorer alatt is) az elmosott árnyékok megvalósítására térnek ki, CSS Drop Shadows II: Fuzzy Shadows címmel.
 

Rövidebb webcímek beállítása

Pal_ur · 2004. Ápr. 29. (Cs), 18.08
Szervusztok,

még PostNuke-os állapotban elhangzott (leíratott) egy ígéret arra, hogy lesz egy rövid összefogaló arról, hogyan lehet a teljesen eszetlen url-eket a (mostanihoz hasonló) értelmes URL-ekre cserélni.

Kéredezem, hogy van-e valakinek erre tippje, rövid leírása, URL-re stb-je???

Köszi,

P.