ugrás a tartalomhoz

Word dokumentumból HTML - nagyban

Bártházi András · 2004. Ápr. 29. (Cs), 22.04
"Nemrég olyan feladatot kaptam, melyben több száz word dokumenumból kellett html-t készítenem. A "mentés másként" erre nem elég hatékony megoldás." Ez azt hiszem, hogy elég sokunknál előjön problémaként. Ekkor különböző eszközöket veszünk elő, van, aki kínjában elkezd Visual Basic makrókat írogatni, van, aki kiadja a titkárnőjének a feladatot. És van, aki a parancssori eszközökkel "pillanatok alatt" megoldja a problémát.

DNI Word dokumentumból HTML - nagyban című cikkében bemutatja, hogy wv nevű kis parancssori programmal hogyan konvertálhatunk át nagy mennyiségű dokumentumot Linux alatt. Egy kis shell script segítségével oldja meg a dokumentum konvertálását. A cikk elolvasása után levonhatjuk a tanulságot: lám-lám, elég sokmindenre megoldást nyújtanak olyan kis programok, melyeket egy kis keresgéléssel mi is megtalálhatunk, és felhasználhatunk ilyen problémák megoldására.
 
1

Van másik!

hunge · 2005. Dec. 4. (V), 16.55
Van egy másik hasonló nevű program is neve antiword antiword.cjb.net/ debian(ubuntu) alá csomagból feltelepíthető de lefordítani is pofon egyszerű. Parancssorból kipróbáltam már ott hibátlanul működött, most épp a phpbe integrálásával -pontosabban az exec() és passthru függvények használatával- gyült meg a bajom. De amúgy jó. Egy korlátozása van kb ~350 karakternél (1/3 oldal) rövidebb irományokat nem konvertál át. Azzal a hibaüzenettel, hogy túl kicsi a fájl.