ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 8, 2004

Milyen gyakran olvasod a Weblabort?

Bártházi András · 2004. Ápr. 8. (Cs), 18.02
óránként
3% (4 szavazat)
napi kétszer-háromszor
12% (17 szavazat)
naponta
11% (16 szavazat)
pár naponta
16% (22 szavazat)
hetente
13% (19 szavazat)
havonta
1% (2 szavazat)
ritkábban
11% (15 szavazat)
nem is olvasom
10% (14 szavazat)
robot vagyok
23% (32 szavazat)
Összes szavazat: 141
 

DOM Level 3: "Core" és "Load and Save"

Bártházi András · 2004. Ápr. 8. (Cs), 17.04
A World Wide Web Consortium a mai napon két Document Object Model (DOM) specifikációt minősített ajánlottá. A DOM Level 3 Core segítségével a fejlesztők és script szerzők egy W3C dokumentum tartalmát, struktúráját és stílusát változtathatják meg. A DOM Level 3 Core and Save programok és scriptek számára teszi lehetővé, hogy betöltsenek, átalakítsanak és szűrjenek dokumentum tartalmakat.

XKMS a gyakorlatban

Bártházi András · 2004. Ápr. 8. (Cs), 10.40
Tegnap volt szó róla (Újdonságok a W3C-nél), hogy az XKMS javaslattervvé vált a W3C-nél. Ennek kapcsán az XML.com-on indult el egy új cikksorozat, mely Pythonban mutatja be, hogyan hozhatunk létre egy XKMS kiszolgálót. A sorozat első része az XKMS Messages in Detail című cikk, melyben a protokoll register funkcióját veszi górcső alá a szerző.
 

Programozás párban - kutatás

Bártházi András · 2004. Ápr. 8. (Cs), 10.30
Egy érdekes cikk jelent meg a Hacknot oldalán a párban történő programozásról. Egy felmérésről van szó, melyet egy amerikai egyetem végeztek azt vizsgálandó, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak az egyfejlesztős modellel szemben a kétfejlesztősnek. Bár a cikk is felmutat pár problémát a használt módszereket illetőn, és a levont eredményeket sem árt fenntartással fogadnunk, azért így is egy érdekes és tartalmas cikkről van szó.

Keresés a Weblaboron

Bártházi András · 2004. Ápr. 8. (Cs), 07.46
Ene barátunk jóvoltából elkészült egy Netscapehez, Mozillához, Firefoxhoz használható kereső kiegészítő. Látogassunk el a Weblabor plugin oldalára, majd egyszerűen kattintsunk a linkre, és máris települni fog (beleegyezésünk után) a kereső modul.
 

Web szolgáltatások kezelése PHP-vel

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 8. (Cs), 06.41
Ha kerüljük is a webszolgáltások (web services) használatát, akkor is előbb-utóbb szembe fogunk kerülni valamilyen felülettel, ami csak webszolgáltatási ismeretekkel használható. A webservices.xml.com címen megjelent ismertető éppen abban nyújt segítséget, hogy PHP-ben a lehető legegyszerűbben tudjunk webszolgáltatásokkal dolgozni, kész eszközök felhasználásával.