ugrás a tartalomhoz

Programozás párban - kutatás

Bártházi András · 2004. Ápr. 8. (Cs), 10.30
Egy érdekes cikk jelent meg a Hacknot oldalán a párban történő programozásról. Egy felmérésről van szó, melyet egy amerikai egyetem végeztek azt vizsgálandó, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak az egyfejlesztős modellel szemben a kétfejlesztősnek. Bár a cikk is felmutat pár problémát a használt módszereket illetőn, és a levont eredményeket sem árt fenntartással fogadnunk, azért így is egy érdekes és tartalmas cikkről van szó.

Az A Critical Look At Some Pair Programming Research című cikk végkövetkeztetése röviden összefoglalva az lehetne, hogy ha két programozó együtt fog dolgozni, akkor a munkájuk során az egyeztetésekre is figyelniük kell, így egy adott munka tovább fog tartani, viszont az együttműködésből adódóan jobb minőségű munkát képesek végezni (egyrészt mivel látják egymás munkáját, másrészt pedig azért, mert képesek egymás szakértelmét felhasználni, egymástól tanácsot kérni). Hogy megéri-e két programozót ugyanazon munkára ráállítani, vagy pedig inkább tovább tartson a munka, de párhuzamosan dolgozzanak más munkákon, ezt mindenki döntse el maga. A cikk sok gondolatot felvet, melyet felhasználhatunk a döntésünk során.
 
1

Párhuzamos programozás egy időben

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 8. (Cs), 20.22
Ha már a páros programozásról esik szó, Simon Willison blogjában akadtam nemrég a SubEthaEdit nevű programra utaló bejegyzést. Ez az eszköz azt teszi lehetővé, hogy együtt kódoljon több programozó egyidőben egy állományon online. A közös 'rajzlapokra' hasonlít a dolog. Érdekes :)
2

Párhuzamos programozás egy időben -

Anonymous · 2004. Ápr. 8. (Cs), 20.35
Windowsra is van ilyen?
Kezd tetszeni :)
3

Én tudjam? :)

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 8. (Cs), 21.08
Én is csak Simonnál láttam ezt...