ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 18, 2004

MySQL Password megváltoztatása

Csanyi Pal · 2004. Ápr. 18. (V), 21.59
Létrehoztam egy MySQL adatbázist, s megadtam a használati jogokat hozzá magamnak- root -ként. De nem határoztam meg jelszót az adatbázishoz. Utólag akarom ezt megtenni, a set password paranccsal. Csak az a baj, hogy nem tudom a szintaktikáját.

Van egy angol nyelvű MySQL kézikönyv, de az elég szűkszavú. 8-(
Dr. Siki Zoltán: Adatbáziskezelés és szervezés című html doksija is megvan, de abban sincs meg a set password parancs leírása.
Van-e részletesebb - magyar nyelvű MySQL leírás valahol?
 

PHP Konferencia fotóverseny határidő közeledik

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 18. (V), 15.03
Ezúton szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét, aki a konferencián digitális fényképeket készített, hogy a versenyünk keretében beküldhető képek beérkezési határideje április 19-e (azaz hétfő) éjfél! A legjobb három fotós egy-egy tízezer forintos Kiskapu könyvutalványt nyer.
 

Frame hatás elérése keretek nélkül

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 18. (V), 09.17
Azt tudjuk már egy ideje, hogy keretek használata nem javasolt, mert a kószáló böngésző felhasználók beleakadhatnak olyan oldalainkba, amelyeket a keretek közé szántunk, így pedig használhatatlannak bizonyulnak. Ráadásul a keresők sem tudják megtalálni az összes fontos információt, amit egy oldalra szerettünk volna tenni, így duplán veszítünk. Nade nem kell elkeseredni, a CSS lehetővé teszi, hogy megadott méretű elemeknél az overflow tulajdonsággal külön scrollozhatóvá tegyük az oldal egyes elemeit. Ez persze csak a trükkök kezdete...