ugrás a tartalomhoz

Frame hatás elérése keretek nélkül

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 18. (V), 09.17
Azt tudjuk már egy ideje, hogy keretek használata nem javasolt, mert a kószáló böngésző felhasználók beleakadhatnak olyan oldalainkba, amelyeket a keretek közé szántunk, így pedig használhatatlannak bizonyulnak. Ráadásul a keresők sem tudják megtalálni az összes fontos információt, amit egy oldalra szerettünk volna tenni, így duplán veszítünk. Nade nem kell elkeseredni, a CSS lehetővé teszi, hogy megadott méretű elemeknél az overflow tulajdonsággal külön scrollozhatóvá tegyük az oldal egyes elemeit. Ez persze csak a trükkök kezdete...

Azt is valahogy meg kell oldalni, hogy a 'keretek' az oldal teljes magasságában is megadhatóak legyenek, amire az Interner Explorer hibás szabvány megvalósítása nem ad lehetőséget, ám ez is megkerülhetőnek bizonyul. Végülis marad még egy-két apró hiba bizonyos böngészőkben, melyekkel úgy tűnik együtt kell élni, ha azokat a módszereket alkalmazzuk, melyeket egy bizonyos Alex gyűjtött össze a fu2.org oldalon. Nem csak kikerülendő böngészőhibák vannak szerencsére, hiszen a CSS-es keret megoldásokkal akár olyan oldalelrendezést is meg lehet valósítani, ami ugyan hasonlít a framekre, de keretekkel sosem lett volna kivitelezhető.
 
1

Helló! Valaki valamikor e

Anonymous · 2004. Ápr. 18. (V), 19.01
Helló!

Valaki valamikor esetleg nem akarja lefordítani?
2

Forráskód

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 20. (K), 13.47
A hivtakozott dokumentum nagyrésze forráskód formájában feldolgozható, tehát van egy példaoldal, és a forrása megtekinthető. Természetesen szívesen publikáljuk a fordítást, ha valaki elkészíti.