ugrás a tartalomhoz

MySQL Password megváltoztatása

Csanyi Pal · 2004. Ápr. 18. (V), 21.59
Létrehoztam egy MySQL adatbázist, s megadtam a használati jogokat hozzá magamnak- root -ként. De nem határoztam meg jelszót az adatbázishoz. Utólag akarom ezt megtenni, a set password paranccsal. Csak az a baj, hogy nem tudom a szintaktikáját.

Van egy angol nyelvű MySQL kézikönyv, de az elég szűkszavú. 8-(
Dr. Siki Zoltán: Adatbáziskezelés és szervezés című html doksija is megvan, de abban sincs meg a set password parancs leírása.
Van-e részletesebb - magyar nyelvű MySQL leírás valahol?
 
1

SET PASSWORD FOR user = PASSWORD('some password')

T.G · 2004. Ápr. 18. (V), 22.39
Nem tudom melyik angol nyelvű kézikönyvre gondolsz, de az oldal manuálja szerintem elég részletes. Sőt még keresni is lehet benne. ;)

http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/SET_PASSWORD.html
2

Csak password nélkül megy...

Fedor · 2005. Okt. 1. (Szo), 15.12
Hali!

Meg akartam változtatni a felhasználói nevet, és jelszót, hogy ne az alapértelmezett legyen, mert a neten keresztül meg óhajtottam osztani a fejlesztési anyagaimat az ügyfeleimel, és nem lenne így túl biztonságos. Viszont ha megváltoztatom a jelszót, akkor nem férek hozzá az adatbázishoz, letilt, de olyan szinten, hogy csak újratelepítéssel tudok újra belépni, és csak akkor, ha a telepítéskor nem adok meg jelszót.

Van valakinek tipje, hogy mit csinálhattam rosszul?

Üdv,
Fedor
3

jodosultságok

Jano · 2005. Okt. 1. (Szo), 16.34
Gondolom a progiban is megváltoztattad ami az adatbazishoz akar kapcsolódni. Ezekután nézd meg hogy az a user rendelkezik-e a megfelelő jogosultságokkal: pl mely ip-kről, milyen adatbázisokhoz, táblákhoz férhet hozzá és milyen műveleteket végezhet.