ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 15, 2004

Megjelent a PHP 4.3.6-os verziója

Bártházi András · 2004. Ápr. 15. (Cs), 23.30
A PHP fejlesztői csapata bejelentette: megjelent a PHP programozási nyelv 4.3.6-os verziója. Ez a verzió mintegy 25 hibajavítást tartalmaz, új funkciót nem valósít meg. A kiadás célja két súlyosabb hibát javítani, mely fagyásokat okozhat bizonyos esetekben (főleg Windowson). A frissítés Windows alatt mindenképpen javasolt. A verzió legfontosabb újdonságai, javításai:

sortörés ?

Anonymous · 2004. Ápr. 15. (Cs), 17.56
Helósztok !

Egy szövegdobozban beviszek egy szöveget sortörésekkel ( enterekkel ) , mysql adatbázisba mentem , itt még megvannak a sortörések , de amikor megjelenítem phpban az egész egy összefüggő szöveg , tehát eltűnnek a sortörések .
Hogy lehetne megoldani hogy amikor megnyomom az entert autómatikusan beszúrjon valamit ( /n , vagy <br> ) , hogy amikor php-ban megjelenítem az adatbázisból lekért szöveget , ugyanúgy ott legyenek a sortörések , mint amikor azt az űrlapn keresztül bevittem .
 

Internet Explorer 7 - újabb változat

Bártházi András · 2004. Ápr. 15. (Cs), 17.45
Korábbi hírünkben már ejtettünk szót az Internet Explorer 7 névre hallgató "kis" kiegészítőről, melyet oldalunkba ágyazva sokkal több szabványos dolgot használhatunk, mint eddig. A kiegészítő szabványosabbá teszi az 5.5-ös és 6.0-s Explorereket (a szerző elkezdett dolgozni az 5.0-s támogatásán is). Most hírt adhatunk arról, hogy egy új verzió jelent meg, mely a következő újdonságokkal bír:

Hogyan készítsünk használhatatlan oldalt vakoknak?

Bártházi András · 2004. Ápr. 15. (Cs), 14.16
Az Országos Választási Iroda március végén tette elérhetővé a választási portál "vakosított", beszélő verzióját. A portál gyakorlatilag arról szól, hogy a vak felhasználóknak felolvasásra kerül az oldal tartalma, amit billenytyűzetről vezérelhetnek. Már maga a gondolat is totális hülyeség, de lássuk, miért?

Csúnya webcímek szépítése mod_rewrite használatával

balatonl · 2004. Ápr. 15. (Cs), 03.08
Sziasztok!

Jelenleg dolgozom egy adatbázis hátterű oldalon, és mint az ilyenkor lenni szokott, baromi hosszú URL-ek jönnek létre, pl:

http://localhost/index2.php?option=articles&id=15

Ezt szeretném leegyszerűsíteni a következő formára:

http://localhost/articles/15

Számos helyen olvastam erről, meg is próbáltam csinálni a .htaccess fájl segítségével:

Options ExecCGI FollowSymLinks Includes MultiViews
RewriteEngine On
RewriteRule ^/articles/([0-9]+)$ /index2.php?option=articles&id=$1

Azonban kapok egy 404-es üzenetet, miszerint az oldal nem található. Az Apache error.log ezt mondja:

[Thu Apr 15 02:40:59 2004] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: d:/web/csillagaszattortenet.csillagaszat.hu/articles/15

(Ez a d:/web/csillagaszattortenet.csillagaszat.hu most a webrootom.)

Tehát valami oknál fogva nem hajtja végre a RewriteRule szabályt. Van valakinek ötlete, mit szúrtam el? Esetleg az Apache confignál kéne valamit jobban megnéznem?

Az érdekes egyébként, hogy ha a .htaccess fájlban elhelyezek egy

ErrorDocument 404 /error404.php

sort, az működik (tehát 404-es hiba esetén egy saját oldal tartalmát írja ki). Úgy tűnik tehát, a configolással nincs gond. Bár Apache terén még van mit fejlődnöm, így aztán ez sincs kizárva.

A javaslatokat, segítséget előre is köszi!

Laci