ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 27, 2004

A PHP Közösségi oldalról

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 27. (K), 23.09
Mint ahogy korábban hírt adtunk róla, a PHPCommunity.org oldalon próbálja Chris Shiflett összefogni a PHP-s közösségi élet alakításában résztvevőket. Nem úgy látszik, hogy rakétasebességgel haladna a projekt, de akik dolgoztak már ilyen nyílt közösségben, azok tudják, hogy nem minden olyan egyszerű, mint egy üzleti környezetben, ahol a főnök szólhat, hogy meg kell valamit csinálni és az rögtön készen kell legyen. Aki kíváncsi rá, hogy miként alakul a csoport belső élete, most beletekinthet.

PHP obfuszkátor

bbalint · 2004. Ápr. 27. (K), 22.00
PHP obfuszkátor
Akik érdeklődő figyelemmel olvasták a PHP Tokenizer kiterjesztéséről szóló korábbi cikkemet, azoknak minden bizonnyal érdekes csemege lesz az ott bemutatottak felhasználása a kódszépítés helyett a forrás összevazarására, azaz obfuszkálására. Habár kész obfuszkátorok sőt PHP forrás kódolók is rendelkezésre állnak, érdemes egy kicsit elmerülni egy lehetséges megvalósítás részleteiben. Cikkemben ezúttal be szeretnék mutatni egy elég egyszerű obfuszkátort, amely sokmindenki hasznára válhat.

Faxolni szeretnék

ukmukfuk · 2004. Ápr. 27. (K), 21.34
Tudna nekem valaki ajánlani egy faxolo progit, ami adsl-en keresztül küld faxot. Előny a magyar nyelv és az egyszerű kezelhetőség.
Előre is köszi
 

Mozilla és Gnome - együtt tovább?

Bártházi András · 2004. Ápr. 27. (K), 19.00
Múlt hét szerdán a GNOME és a Mozilla vezetői egy telefonos konferenciát tartottak, ahol a fő téma az volt, hogyan tudnának a jövőben egy kicsit szorosabban együttműködni. A beszélgetés során szó esett arról, miként lehetne egy olyan platformot kialakítani a jelenlegi technikákra építve, melyek versenyképes alternatívát nyújtanának a Microsoft Longhorn megoldásaira (például XAML-re), és a közösséget, irányelveket hogyan lehetne közelíteni egymáshoz.

kezdő PHP és mySQL

Original · 2004. Ápr. 27. (K), 13.48
Szevasztok

Már egy ideje honlapszerkesztgetek, de eddig csak HTML-el dolgoztam. Kicsit szeretném turbózni az oldalakat, pl Vendégkönyv, szavazás, chat, fórum, satöbbi, amikhez kellenePHP meg minden!
A PHP ről nem sokat udok, tudom, hogy ezzel lehet dinamikus weblapot csinálni meg minden.
Szerkesztőnek Dreamweaver használok.
Arról lenne szó, hogy tudna-e nekem segíteni hogy hjogy tudok én könnyen és egyszerűen ilyen oldalakat csinálni, és miel, hogyan.
Sajnos otthon nincs Netem, és tudom hogy a PHP megjelenítéshez szerver kel...
Meg abban is kéne segíteni, hogy mi is tulajdonképpen a MySQL, meg olvastam valami Appache-ról, de nem tudom mik ezek pontosan.
Tudok e úgy PHP csinálni és futtatni, ha nincs Net kapcsolatom?

ebben szertenrém a sítséget kérni, itt vagy a legjobb e-mailen

köszi!