ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 18, 2004

Weblabor váltás: miért éppen Drupal?

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 18. (Cs), 23.57
Weblabor váltás: miért éppen Drupal?
A Weblabor váltott. Mégpedig nem kis lépést tettünk: PostNuke rendszerünkről egy teljesen más családba tartozó keretrendszerre váltottunk, a nyílt forráskódú Drupal csomagra. Biztos vagyok benne, hogy sokakban felmerül a kérdés, hogy miért pont ezt a rendszert "szúrtuk ki", és miért nem választottuk a kényelmes megoldást, maradva a PostNuke mellett; illetve miért nem fogtunk saját keretrendszer kialakításába, mely kifejezetten a saját igényeink kielégítésére született volna. Készen állunk a válaszokkal.

Wiki-ből XML-be, SGML-lel

Bártházi András · 2004. Már. 18. (Cs), 12.26
A Wiki jellegű formázás népszerű megoldása az adminisztrációs felületeknek, vagy a felhasználók számára kínált hozzászólási lehetőségnek, ahol valamilyen formázás szükséges. Bármely böngészőben működik, egyszerűen megtanulható. A feldolgozása viszont már nem ilyen egyszerű, bár a reguláris kifejezések sokat segíthetnek. Van egy másik megoldás is, mégpedig az SGML.

Három egyszerű lépés a PHP 4 és PHP 5 együttes futtatására

pp · 2004. Már. 18. (Cs), 06.14
Sokakban felmerülhet az igény, hogy az új PHP 5 fordítót használják. Mivel az új rendszer nem teljesen kompatibilis a régivel ezért vannak olyan alkalmazások, amik nem futnak jól az új rendszeren. Felmerül tehát az igény, hogy legyen egy olyan szerverünk, mely mindkét verziót képes értelmezni. Ezt egy egyszerű huszárvágással fogjuk elérni, ami három lépésből áll.