ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 19, 2004

Megjelent az 5.9.1-as Perl

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 13.07
A mai napon megjelent a Perl programozási nyelv 5.9.1-es verziója, az 5.9-es fejlesztői széria második kiadása. A verzióban pár újdonság is található, melyek hivatalosan az 5.10-es stabil kiadásban lesznek elérhetőek (a Perl-nek hasonló a verziószámozása, mint a Linux kernelnek).

Hol volt hol nem volt...

Anonymous · 2004. Már. 19. (P), 12.06
.....volt nagyon régen egy weblabor ami még nem volt portál. (Olyan 3-5 éve)Aztán az bezárt, hogy újraépüljön. Sokkal később még mindig zárva volt. Majd megnyílt, és már nem olyan volt mint annó. Akkor (annó) volt egy perl meg egy html meg egy javascript leírás, meg 1-2 dolog még azon a szimpla ki weboldalon. Azok most hol vannak, nem vannak?

whitehawk
 

Mozilla 1.7 béta verzió

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 10.32
A Mozilla Alapítvány a mai napon megjelentette a Mozilla 1.7 bétát, a Mozilla Alkalmazáscsomag legfrissebb teszt verzióját. Több száz fejlesztéssel (például jobb egérgomb letiltását végző oldalak blokkolása, az aktuálisan eltárol jelszavak felsorolása), új cookie kezelő felülettel, újragondolt háttérkép állítóval rendelkezik.

VoiceXML 2.0 és Beszédfelismerés: W3C-ajánlások lettek

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 08.10
Kicsit megkésve adunk hírt róla, de mindenképpen ajánlatos képben lenni a témában, hiszen a mobiltelefónia és az internet kapcsolata napjainkban is egyre meghatározóbb. A World Wide Web Consortium március 16-n két W3C-ajánlást adott ki, melyek a hangfelismeréssel, beszédfelismeréssel foglalkoznak, s melyek a jövőben várhatóan nagy szerepet fognak játszani a mobiltelefonoknál.

Tetszik az új Weblabor?

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 19. (P), 00.50
Kiváló, erre vágytam
25% (55 szavazat)
Egész jó
41% (88 szavazat)
Nem rossz
17% (36 szavazat)
Az előző jobb volt
18% (38 szavazat)
Összes szavazat: 217
 

CSS alapjai I.

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 00.30
CSS alapjai I.
Híreinkben sokszor hangoztattuk, hogy a CSS használata sok terhet vehet le a vállunkról hosszú távon. A Weblabor váltásával most már mi is ezt az utat járjuk. Annak érdekében, hogy még többen ismerjék fel a CSS előnyeit, cikksorozatot indítunk a technológia megismertetése érdekében.

A cikksorozat első részében a CSS alapjairól lesz szó: bemutatásra kerül, hogy mi az a CSS, miért jó, ha oldalaink megjelenésének befolyásolására ezt használjuk, illetve elkezdünk megismerkedeni azzal, hogy milyen lehetőségeink vannak a nyelvben annak meghatározására, hogy mely elem(ek) tulajdonságait szeretnénk befolyásolni.

Itt az új Weblabor

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 00.00
Több hónapnyi előkészítő munka után íme, itt a megújult Weblabor. Úgy gondoljuk, szebb és jobb lett. Mind a megjelenését, mind a mögötte megbúvó kódot illetően. A megújulás azt a célt szolgálja, hogy színvonalasabban, használhatóbban legyünk képesek az eddigi tartalmakat nyújtani látogatóink számára, és lehetővé tegyük új szolgáltatások megjelenését. Reméljük, sikerrel járunk.