ugrás a tartalomhoz

Mozilla 1.7 béta verzió

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 10.32
A Mozilla Alapítvány a mai napon megjelentette a Mozilla 1.7 bétát, a Mozilla Alkalmazáscsomag legfrissebb teszt verzióját. Több száz fejlesztéssel (például jobb egérgomb letiltását végző oldalak blokkolása, az aktuálisan eltárol jelszavak felsorolása), új cookie kezelő felülettel, újragondolt háttérkép állítóval rendelkezik.

A szabvány támogatása tovább növekedett, a Mozilla immáron megérti a CSS3 átlátszóság tulajdonságát, illetve a CSS hátterek kapcsán előjövő hiba a táblázatoknál javításra került. További újdonság, hogy XMLHttpRequest eljárást használna a szerverek XML dokumentumokat tudnak küldeni a böngésző számára.

A levelező immáron IMAP IDLE támogatással (új levelek jelzése a levelező felé), SSPI NTLM jelszó támogatással (POP3-hozés SMTP-hez) rendelkezik. A levelek letöltése, megtekintése, mentése során további sebességnövekedés történt, a Palmokkal történő címjegyzés szinkronizáció továbbfejlődött.

A telepítővel rendelkező kiadások megint tartalmazzák a visszajelzésre szolgáló Quality Feedback Agent-t, így a felhasználók részletesebb információkkal tudnak szolgálni az esetleges elszállásokról. A GTK2 interfésszel rendelkező (Linux) verziók továbbfejlesztett operációs rendszer téma támogatással rendelkeznek.

Összehasonlítva a Mozilla 1.7 béta verzióját a Mozilla 1.6-os verzióval, az új verzió 7%-kal gyorsabban indul, 8%-kal gyorsabban nyit meg egy új ablakot, és 9%-kal gyorsabban tölti be az oldalakat. És ezek mellett 5%-kal kisebb.

További információ a Mozilla kiadások oldalon.