ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 19, 2004 - Blog bejegyzés

Megjelent az 5.9.1-as Perl

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 13.07
A mai napon megjelent a Perl programozási nyelv 5.9.1-es verziója, az 5.9-es fejlesztői széria második kiadása. A verzióban pár újdonság is található, melyek hivatalosan az 5.10-es stabil kiadásban lesznek elérhetőek (a Perl-nek hasonló a verziószámozása, mint a Linux kernelnek).

Mozilla 1.7 béta verzió

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 10.32
A Mozilla Alapítvány a mai napon megjelentette a Mozilla 1.7 bétát, a Mozilla Alkalmazáscsomag legfrissebb teszt verzióját. Több száz fejlesztéssel (például jobb egérgomb letiltását végző oldalak blokkolása, az aktuálisan eltárol jelszavak felsorolása), új cookie kezelő felülettel, újragondolt háttérkép állítóval rendelkezik.

VoiceXML 2.0 és Beszédfelismerés: W3C-ajánlások lettek

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 08.10
Kicsit megkésve adunk hírt róla, de mindenképpen ajánlatos képben lenni a témában, hiszen a mobiltelefónia és az internet kapcsolata napjainkban is egyre meghatározóbb. A World Wide Web Consortium március 16-n két W3C-ajánlást adott ki, melyek a hangfelismeréssel, beszédfelismeréssel foglalkoznak, s melyek a jövőben várhatóan nagy szerepet fognak játszani a mobiltelefonoknál.

Itt az új Weblabor

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 00.00
Több hónapnyi előkészítő munka után íme, itt a megújult Weblabor. Úgy gondoljuk, szebb és jobb lett. Mind a megjelenését, mind a mögötte megbúvó kódot illetően. A megújulás azt a célt szolgálja, hogy színvonalasabban, használhatóbban legyünk képesek az eddigi tartalmakat nyújtani látogatóink számára, és lehetővé tegyük új szolgáltatások megjelenését. Reméljük, sikerrel járunk.