ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 24, 2004 - Blog bejegyzés

Shell script programozás

Bártházi András · 2004. Már. 24. (Sze), 15.05
Sokszor van, hogy egy adott témakörrel kapcsolatosan nem túl sok magyar olvasnivalót találunk, angol oldalakon kell bóklásznunk. Ez persze nem baj, mert a szakma nyelve az angol, de a legtöbb ember sokkal szívesebben tanul az anyanyelvén, akármilyen jól is ismeri az idegen nyelveket. Ezért is örültem meg, mikor ezzel az oldallal találkoztam, mely egy átfogó tutorial és script gyűjteményt kínál a témával ismerkedőknek.

MonoDevelop 0.1

Bártházi András · 2004. Már. 24. (Sze), 12.20
A lassan első stabil kiadásához közeledő szabad forrású SharpDevelop projektről, mely egy Windows alatti C# (és VB.Net) fejlesztői környezet, sokszor adtunk már hírt oldalainkon. Most örömmel jelenhetjük Linux alatti változatát, mely az indulása alapján méltó testvérprojketté nőheti ki magát a közeljövőben.

Hozzáférhető web tipográfia

Bártházi András · 2004. Már. 24. (Sze), 10.00
Hogyan készítsünk elérhető weboldalt, hogyan tegyük azt érthetővé, átláthatóvá, vagyis egyszerűen jól használhatóvá? Jim Byrne ezt gyűjtötte össze ingyenesen elérhető könyvében, melyet bárki szabadon böngészhet, vagy ha ki szeretné nyomtatni, egy apró összegért akár a PDF verzió is rendelkezésére áll.