ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 1, 2004 - Blog bejegyzés

Ami kimaradt az Internet Explorerből

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 1. (H), 12.46
Az elmúlt hétvégén egy IE hibákat összegyűtjő oladalra adtam hivatkozást, mely a hibásan implementált CSS megoldáasokat sorolja fel, és azok megkerülésére ad tippeket. Az Explorer sajnos nemcsak hibásan implementált elemekkel rendelkezik, sok CSS tulajdonságnak vagy kiválasztási formának egyszerűen nem készítették el a megvalósítását. Ellentétben a többi böngészővel, melyek természetes fejlődésük során a hibákat folyamatosan javítják, az IE gyakorlatilag nem változik, ezért ezen hiányosságok megkerülő megoldásait nem fogjuk egy ideig elfelejteni.

Nyílt forráskódú Java - IBM-Sun összefogással

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 1. (H), 08.31
A Sun és az IBM hozta létre a két legnépszerűbb Java implementációt, s bár mindkettőt széles körben használják, egyik sem érhető el nyílt forráskóddal. A NewsForge szerint különböző levélváltásokra és a Sun szóvivőjére hivatkozva folynak a tárgyalások a két óriáscég között egy nyílt forráskódú Java implementációt illetően. Kommentátorok szerint ez minden bizonnyal elősegítené a Java még szélesebb körű felhasználását, bár a Gartner Group és az IDG szerint már most is 60%-ban ezt a technológiát használják a nagyvállalati szektorban.
 

UHU-Linux 1.1 (Kamion)

Bártházi András · 2004. Már. 1. (H), 01.28
Bár nem szoktunk a Linux disztribúciókról hírt adni, most mégis kivételt teszünk. Örömmel jelentjük, hogy megjelent a szerkesztőség két tagja által is használt UHU-Linux hazai fejlesztésű disztribúció 1.1, Kamion kódnevű verziója. A megjelenés kapcsán a disztribúció weblapja is megújult (sajnos nagyon ronda HTML kóddal). További információ az UHU-Linux honlapján található. A fejlesztőknek gratulálunk!