ugrás a tartalomhoz

Tetszik az új Weblabor?

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 19. (P), 00.50
Kiváló, erre vágytam
25% (55 szavazat)
Egész jó
41% (88 szavazat)
Nem rossz
17% (36 szavazat)
Az előző jobb volt
18% (38 szavazat)
Összes szavazat: 217
 
1

Indoklások

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 10.55
Sziasztok!

Szívesen fogadunk indoklásokat is, abból tudunk a legtöbbet tanulni. Lehet, hogy valakinek egy olyan apróság hiányzik, amit pikk-pakk meg tudunk csinálni, viszont ha nem jut el hozzánk ez az infó, akkor nem is tudjuk megcsinálni ;).

Például: miben jobb volt az előző verzió? Átláthatóbb volt? A színvilágában?

Bártházi András
WiSH iNTERNET
2

Új vs. régi weblabor

Anonymous · 2004. Már. 19. (P), 12.22
Sziasztok!

Akkor pont amit András kiemelt (vagy legalábbis megemlített): a régi mintha kicsit áttekinthetőbb, átláthatóbb lett volna, de ezt persze egy nap alatt nem lehet megítélni, majd kiderül pár nap/hét múlva.
A másik a logó és a színvilág: kicsit túl sötét lett, nem? Egy határozottan világosabbszürke lapháttér valamint egy világosabb logó/fejléc kombináció (akár választható dizájnként a "default" eredeti mellett) véleményem szerint jót tenne a dolognak. A drupal megengedi az "on-the-fly" dizájnválasztást a felhasználóknak?
Amúgy biztosan sok munka van vele, és hát azért a drupal profibb, mint a *Nuke-ok, gratula az oldalhoz!

G.
4

Szia! Először is nagyon

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 12.48
Szia!

Először is nagyon köszönjük az észrevételt! Én már egy kicsit régebb óta használom ezt a rendszert, és szerintem sokkal egységesebb, logikusabb, mint ami a Nuke-nál volt. Ha nem az újdonság hatása miatt érzed így, akkor amit tudunk és célszerű, szívesen módosítjuk! Kérlek írjad meg, hogy szerinted hogyan lehetne jobb!

A designnal kapcsolatosan: ez egy nagyon régi, talán két éves design, egy kicsit felújítva. Most már én is el tudok képzelni egy még ennél is jobbat (bár anno én kardoskodtam a sötétebb árnyalatok mellett), egy kicsit világosabbat, kevesebb grafikával (bár most sincs olyan sok). Valamikor lesz (soká) egy 2.0-s verziója az oldalnak, de most úgy döntöttünk, hogy nem fogunk még egy új designba is fejest ugrani, és jó lesz ez is nekünk!

Bártházi András
6

Design miért?

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 19. (P), 21.59
Hamár András így belement ebbe, akkor megvilágítanám, hogy többször volt megújítási kísérlet a Weblabornál, és voltak olyan grafika-tervek, amiket később el kellett dobni, mert nem keszült el alá a motor vagy a funkcionalitás. Ezt a designt eléggé régen kértük és kaptuk meg Tamás (TWS) és a Creativision jóindulatából, támogatásként, elsősorban András kérései szerint. Mindenben a kéréseinket követték, Tamás pedig még sok jó tanácssal is szolgált (melyek egy részét nem valósítottuk meg, mert már egyszerűen nem volt időnk a konferencia előtt).

Az mindannyiunk számára egyértelmű, hogy nem létezik olyan grafikai megoldás, ami mindenki igényeit ki fogja elégíteni. Ez tény kérdés. Ez nem függ a grafikustól, ellenben viszont a csapat létszámától és diverzitásától függ, mert ez értelemszerűen mindig különböző véleményeket jelent...
3

Cikkek

sajt · 2004. Már. 19. (P), 12.26
Egy tipp. Jo lenne, ha a fooldalon a cikkek cimere kattintgatva is be lehetne menni a cikkbe.
5

Oops. Meg fogjuk csinálni! :

Bártházi András · 2004. Már. 19. (P), 12.49
Oops. Meg fogjuk csinálni! :)

Bártházi András
7

bugalia

Anonymous · 2004. Már. 19. (P), 22.14
hali

teccetos.
a dizajnban viszont van egy kis "bug": a segitseg ramaszik a hirek -re
mozilla firebird 0.7
8

Először is hadd gratulálja

T.G · 2004. Már. 19. (P), 23.56
Először is hadd gratuláljak a megújult weblaborhoz, már csak az a tudat, hogy nem nuke fut az oldal alatt, sokkal kellemesebbé teszi az oldal böngészését! :)

Másodszor néhány előttem szólóhoz csatlakoznék, miszerint az oldal színvilága szerintem is túl sötét. Szimpatikus lenne, ha Css Zen Garden mintájára itt is lehetne állítani a css fájlt. :) Ha a Drupal-ban nem is tették bele azt a funkciót, szerintem nem lenne nehéz saját kezűleg megcsinálni.
Amúgy a sötét színek ellenére nagyon jól néz ki.

Nekem hiányzik a régi verzióban lévő bal oldali rész: A fórum néhány hozzászólása, a php.net híreiből ízelítő... Mivel a jobb oldali rész lényegessen kisebb, mint a bal, elférne ott még néhány elem.

CSS-ben nekem nagyon szimpatikus, hogy könnyedén lehet nyomtatási verziót készíteni, megnéztem itt (igaz nem akartam nyomtatni), és elég rosszul nézett ki.

Ezek a megjegyzések inkább csak a negatívumról szóltak, de gondolom a pozitív oldalát mindenki látja. :)
Ja és Firefox -szal semmi gond. :)

Gábor
9

CSS váltás, rss feedek

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 20. (Szo), 11.31
A CSS váltást személy szerint nem szándékom támogatni, úgy gondolom, hogy van egy arculata az oldalnak, ami egyedi, és azt szeretném ha ez rögzülne a látogatókban. Persze ha általánosan nem tetszik, akkor később újíthatunk, de akkor sem lesz választhatóság szerintem. A Drupal természetesen maximálisan fel van készítve a megjelenés váltás képességére, de ezt mi nem támogatjuk itt (a Nukeos weblabornál sem támogattuk). CSS guruknak lehetőségük van a testreszabásra, mert csak annyit kell bevenni a böngésző user stíluslapba, hogy

body#weblabor-hu h1 {
    color: red;
}
innen pedig már csak a fantázia szab határt. Ez persze nem univerzális megoldás, mert bármikor megváltoztathatjuk a HTML kódot, de más oldalak is hasonló megoldásokkal élnek a profi felhasználók kedvében járandó :)

Most úgy gondolom, hogy a tartalomra kell koncentrálnunk, illetve a szolgáltatásokra, és nem a megjelenésre. A motor váltás mögött jócskán az is megbújt, hogy így jobb környezetbe tudjuk tenni a tartalmakat, illetve új szolgáltatásokat tudunk bevezetni (pl. levlista kereső, szójegyzék, követő, stb.).

A nyomtatott verzió a TODO listánkon van, egyelőre nem jutott időnk megcsinálni, de előirányzott! :)

Az RSS feedeket illetően én nem gondoltam volna, hogy bárki hiányolni fogja, te egyelőre a második vagy, akinek hiányzik. Úgy gondolom, hogy ha olvasni szeretnél ilyen feedeket, akkor saját asztali programodat is ráállíthatod. Valószínűleg lesz még mit tennünk az oldalsávba, hiszen minél aktívabb lesz itt a tartalmak születése, annál több mindent szeretnénk ajánlani oldalunkon belül a felhasználóknak.
10

CSS váltás, rss feedek

T.G · 2004. Már. 20. (Szo), 16.45
Na igen, ez a css váltás gondolat inkább csak olyan brainstorming volt, mint átgondolt ötlet. :) Valóban jobb, ha egységes arculatot mutatt az oldal. Ráadásul már kezdem megszokni ezt a szürkét. Elsőre tényleg zordnak tünt, de meg lehet szokni. :)
17

CSS váltás, rss feedek

js · 2004. Már. 23. (K), 12.04
Kósza ötlet? Brainstorming? Szerintem a nyomtatható verziót igenis CSS-sel kell megcsinálni: CSS Design: Going to Print), valamint Print Different. Szerintem nagyon remek nyomtatási képeket lehet kihozni ezekkel a technikákkal.
---jul
18

CSS váltás, rss feedek

Bártházi András · 2004. Már. 23. (K), 13.01
Így fogjuk, csak legyünk túl a PHP konferencián, illetve ne essen szét az oldal Internet Explorerben. Fel van írva a TODO listánkra...
11

weblabor színvilág

Anonymous · 2004. Már. 21. (V), 17.43
Sziasztok!
Örülök a megújhodásnak, mint minden újnak, hiszen ez a fejlődés jele.
Mivel én kikapcsolt képekkel csapom fel oldalatok ezért csak a
színvilágról nyilatkozhatok. Engem zavar, hogy ennyi betűszínt
használtok: sárga, zöld, fehér, fekete, szürke. A sárgát és a fehéret
szürke háttér mellett gyengén tudom csak olvasni. És az a vicc, hogy
biztos ez volt a cél :]. Konkrétan: a sárga színű válasz küldés -hez
mindig önkéntelenül odakapom a szemem, és zavar, hogy nehezen tudom
kiolvasni pedig nem is akarom kiolvasni [ eszem megáll ]. Másik
észrevétel: Új hozzászólásnál meg lehet-e oldani, hogy a téma baírása
után enter lenyomásával kerülhetek a hozzászólás textarea-ba.
Tartalmilag semmi kifogásom nincs. További sok érdekes hírt. :]
12

Nem rossz az új weblabor, ig

akksi · 2004. Már. 22. (H), 16.33
Nem rossz az új weblabor, igaz, lehetne jobb is természetesen, de mindenképpen nagyfokú fejlődés tapasztalható. Egyetlen észrevételem van, ami esetleg jobb lenne máshogy. ;)

Nyilvánvaló, hogy új cikk jóval ritkábban van, mint a napi több új hír, úgyhogy nem tetszik, hogy mindig egy cikket látok legfelül, és a legújabb hírek pedig ez alatt vannak. Szerintem simán meg lehetne csinálni 2 oszlopban, vagy egyéb layouttal, mivel a bevezetó szövegek nem túl hosszúak, és elférnének fele annyi helyen. Meg szerintem ez az egy középső oszlop hírekkel/cikkekkel teli egy kicsit (nagyon ;) sablonos már. Így mindig felül láthatnánk az új híreket, és nem kellene külön kis dobozt rakni az utolsó x cikknek sem, hanem elférnének az utolsó alá. Vagy az is egy szép megoldás, ami az eredeti designterven vannak.

Ja, és ha már a designtervnél tartunk, szerintem nyugodtan lehetnének a dobozok címsorai képek azzal a bizonyos nemtudommilyen betűtípussal.

--
Akksi
22

Filozófiai kérdés

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 23. (K), 17.07
Az egész filozófiai kérdés. Azt szeretnénk, ha legértékesebb tartalmaink jó prezentációt kapnának a honlapon. Ezen kívül biztosan tudjuk, hogy a hírek címei alapján sokan nem tudják eldönteni, hogy érdekli-e őket a hír vagy sem. Következésképpen a hírek beveztőit is meg kell jelenítenünk (és innentől nagyon hasonlók a cikkekhez.). Ha a szélességet feleznénk, akkor nagyon magasak lennének a bevezetők, ami valóban nem lenne szokásosnak nevezhető :)

Igazából nem egyszerű megtalálni a határt az egyediség és a használhatóság között. Láttam már olyan egyedi navigációkat, amik nem voltak használhatóak, mert annyira szokatlanok voltak :) Mint többször leírtuk itt is, egyelőre a tartalomra szertenénk koncentrálni, és ahogy te is írtad, már így is nagyon sikerült előrelépni :) Hiába van egy még aprólékosabban (még több ideig) megtervezett oldalunk, ha nincs benne tartalom...
13

Szétesik

Pal_ur · 2004. Már. 22. (H), 18.25
Szervusztok,

tetszik az új oldal, nekem a design egy kicsit szürke, de sajnos nagyon szeret szétesni... Nálam pl. IE 6 alatt elég gáz, és (elehet, hogy emiatt? ) egy pár funkció nem is megy - pl. nem lehet jelszót változtatni...

Üdv,
Pál_úr
14

Szétesik

Bártházi András · 2004. Már. 22. (H), 21.47
Az IE 6-os problémáról tudunk, sajnos nem túl egyszerű rá a megoldás, folyamatban. Ez a jelszó érdekes, hogyan próbálod, van valami hibajelenség esetleg?

Bártházi András
24

Jelszó

Pal_ur · 2004. Már. 24. (Sze), 10.44
Hali,

bemegyek a felhasználói adatok / adatok szerkesztése-ba, és módosítani szeretném a jelszavamat, kétszer beírom, és amikor a módosításra nyomok, akkor azt mondja, hogy ilyen email-címmel már van felhasználónk... -- Ez hihető kifogás, mert az a felhasználó én vagyok... :)

Pál_úr
37

Jelszo

Granc Róbert · 2004. Már. 29. (H), 12.25
Persze, mert regisztráltál egy "Pál" nevű felhasználót is anno, ugyanezzel az email címmel. A PostNuke esetében a felhasználók email címe másodlagos volt, a Drupal viszont vizsgálja ezt is, nem enged regisztrálni egyszer már megadott email címmel, importálás után meg ugye a fenti hiba jön elő.
Megoldás: az email címet is javítani az egyik felhasználóneved esetében, vagy törölni valamelyiket.

R.
15

Külső hivatkozások

akksi · 2004. Már. 22. (H), 21.55
Na, hirtelen eszembe jutott még valami, amit már régebben is mondani akartam. Jobb lenne szerintem, ha a cikkekben levő külső hivatkozások új ablakban nyílnának meg...

--
Akksi
16

Szerintem meg nem :)

sajt · 2004. Már. 23. (K), 10.13
Szerintem tok idegesito, ha uj ablakban jelennek meg a hivatkozasok. Ha azt akarom, hogy uj ablakban jelenjen meg, akkor nyomok hozza egy ctrl-t. Nem?
19

Szerintem meg igen ;)

akksi · 2004. Már. 23. (K), 13.32
Szerintem jobb lenne, de ha ezzel mindenki így van, mint Te, akkor maradjon. ;)

--
Akksi
20

Intelligens felhasználók :)

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 23. (K), 16.53
A W3C útját választottuk, amit mások is kénytelenek lesznek követni, ha haladni akarnak majd a korral :) A javasolt XHTML dokumentum típusban már nincs is jelen a target paraméter, csak ha kereteket használsz. Egész egyszerűen arról van szó, hogy ez egy felhasználói döntés. Ha új tabon akarja megnyitni (az IE-n kívül minden böngésző tudja :), akkor hadd tegye. Ha más ablakban, vagy ugyanabban, akkor tegye azt. Egy billenyűlenyomással több. Az, hogy ugyanúgy kinéző linkek máshol nyíljanak meg 'véletlenszerűen', az minimum félrevezetés. Direkt kellett edzeni kicsit a Drupal egyes moduljait, hogy ne írjanak ki target attribútumokkal linkekeket, szóval éppen a kérésed ellen dolgoztunk jól megindokolhatóan :)
23

Ok, igazatok van... De tény

akksi · 2004. Már. 23. (K), 20.29
Ok, igazatok van...
De tényleg! ;)
--
Akksi
21

A jobb elérhetőség miatt egyértelmű nem

js · 2004. Már. 23. (K), 17.04
Tudom, tudom, ma ilyen bölcselkedő formában vagyok, de a normális működéstől a legkevésbé szabad csak eltérni. Már elég baja van a felhasználónak minden egyes weblap használatával. Miért akarjuk tovább bonyolítani az életét? Csekk: http://www.alistapart.com/articles/popuplinks/
---jul
25

Az oldal technikailag nagyon

Anonymous · 2004. Már. 24. (Sze), 18.29
Az oldal technikailag nagyon jó, csak az alapszíneitől fáj a fejem.
26

Az oldal technikailag nagyon

Bártházi András · 2004. Már. 24. (Sze), 18.34
Gondolod, hogy most egyből kirukkolunk majd egy olyan oldallal, ami annyira tökéletes, hogy nem is kell majd feljeszteni semmit rajta a jövőben? ;) Hát mi lenne akkor? ;)
27

Tudom, haladni kell a korral,

QXY · 2004. Már. 25. (Cs), 17.53
Tudom, haladni kell a korral, de azért kicsit fáj, hogy css-t
nem támogató böngészőben szétesik az oldal. Ezt még elviselném,
de ráadásként valami idióta kódolással jön, még a levél is
(pl. a jelszó kiküldésnél). Ez utóbbit miért kell?
Amugy class minden! :)

- QXY -
28

Tudom, haladni kell a korral...

Bártházi András · 2004. Már. 25. (Cs), 18.45
Milyen CSS-t nem támogató böngészőt használsz? A célunk nem az, hogy a világ minden böngészőjét támogassuk, hanem hogy szabványos oldalakat hozzunk létre, és ha esetleg nem mennek a leginkább használt böngészőkben, akkor azokat a hibákat javítsuk.

Ha mazohista vagy, és régi/béna böngészőt használsz, akkor pedig fogadd el, hogy egyre több oldal lesz, ami szétesik benne. A jelenlegi megoldásnak viszont hatalmas előnye, hogy szöveges alapon, például vakok számára is használható, a forrását sokkal jobban átlátjuk, mint ha táblázatokkal bénáztunk volna, és hogy nagyon egyszerűen meg fogjuk tudni valósítani például a nyomtatási oldalt vele.

Ha az Internet Explorerre hivatkoztál, akkor pedig a konferencia után lesz időm megnézni, hogy hogyan lehetne kijavítani, hogy ne essen szét. Az a baj, hogy ha egy oldal Internet Explorerben megy csak, mert gány a forrása, sokkal kevesebb ember kapja fel a vizet, mint ha minden szabványos böngészőn megy, kivéve az ősrégi IE-t. :)

Az UTF-8 kódolást (ami azért korántsem nevezhető idiótának) pedig tudtommal már minden levelezőkliens támogatja, hol találkoztál azzal, hogy nem így lenne?

Bocs a kifakadásért, és nehogy támadásnak vedd, csak ez most kijött belőlem! Nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy mivel van gondod, és szívesen ki is javítjuk majd a hibákat, csak tudjunk róla! :)

-boogie-
29

Én igazán nem akarok vitatk

QXY · 2004. Már. 25. (Cs), 19.29
Én igazán nem akarok vitatkozni, nem felháborodásomnak adtam hangot,
csupán a véleményemet írtam le. Tisztában vagyok vele, hogy ezek
az új css-es lapok most a trendik, csak én pl. épp egy ilyen témájú
oldaltól (mint a weblabor) várnám el, hogy normálisan menjen minden,
még a "mazohisták" által használt böngészőben. Egyébként nem pc-s
böngészőről van szó, ezért nem is várom el, hogy az oldal
alkalmazkodjon böngészőm hiányosságaihoz. Inkább zavar a kódolás,
amivel pl. a freemail is megbukott (amit kizárólag munkahelyen
használok). Viszont nem értem miért nem lehet "vegyiteni" a css-t
meg a táblázatokat, hogy legalább a tartalom a helyén legyen?
Bocsánat ha buta a kérdés, hozzá nem értésem eredménye... :)

- QXY -
31

épp a weblabor

Anonymous · 2004. Már. 26. (P), 01.24
Nem lehet, hogy éppen a weblabor látogatóitól várhatják el a készítők, hogy rendes böngészőt használjanak? Firefox van mac-re, solaris-ra, os2-re, meg még ki tudja mire...
30

Netscapeben bug: http://qxy.u

QXY · 2004. Már. 25. (Cs), 20.18
Netscapeben bug: http://qxy.uw.hu/wl/wl_bug_1.jpg
És a verzió: http://qxy.uw.hu/wl/wl_bug_about.jpg

- QXY -
36

Re: Netscape bug

js · 2004. Már. 29. (H), 11.53
Jah, ismerős a téma. Ez akkor van, ha float-ok vannak csak (vagy valami ilyesmi), és az őket körülvevő div nem addig ér, ameddig kéne. A megoldás: a wrapper div-be (amibe beraktad a float-okat) a float-ok után teszel egy plusz div-et, clear=both-szal.
---jul
32

Már elnézést, de én azér

QXY · 2004. Már. 26. (P), 08.59
Már elnézést, de én azért gondolom azt hogy a weblabornak illene
mennie css-t nem támogató böngészőkkel is, mert a profilja a webes
"programozás". Most mondhatnék egy példát, de nem akarok más oldalt
itt reklámozni... Az pl. korrektül megy css nélkül is (és nem is
csúnya úgy sem). Tehát megvalósítható, csak hát a trend meg a
kényelem ugye... :) Természetesen ez utóbbit csak viccnek szántam,
kéretik nem komolyan venni. Az én nyavajámtól eltekintve ez is egy
igen szinvonalas oldal. Részemről téma lezárva.

PS. az előző bugreporthoz: Természetesen nem netscape bug-ra
gondoltam, hanem hogy netscape-ban bugzik a site. Amúgy azóta
lett még egy: http://qxy.uw.hu/wl/wl_bug_2.jpg ;)

- QXY -
33

Javítani fogjuk...

Bártházi András · 2004. Már. 26. (P), 09.46
A jelzett Netscape-es hibákat javítani fogjuk!

-boogie-
38

A CSS nem trend hanem a megoldas

Jano · 2004. Ápr. 7. (Sze), 15.53
Kedves QXY:

HTML-ben azert nem jo formazasi utasitasokat tenni mert azzal korlatozod a lap nezhetoseget.

Az Opera mobil bongeszoje azzal kezdi, hogy kiveszi a tablazatokat amik csak layoutra vannak hasznalva, hogy ne kelljen a kis kepernyon oldalra is scrollozni.

Ez nem azt jelenti, hogy akkor be kell tenni mert az ugyis kiszedi hanem azt jelenti ez egy plusz feladat az Operanak. Gondolhatod, hogy programbol nem mindig egyszeru meg allapitani melyik oszlop design elem es melyik valoban tablazatos adat.

Nem csak IE-ben esetleg Mozillaban, Operaban ne adj isten Maces Safariban, vagy Linuxos Konquerorban kell gondolkodni meg 800*600 / 1024*768-ban. Mert ott vannak a kis PDA-k Ipaqok, kezdenek elterjedni az okos telefonok mint 6600 de ott vannak a vakok, vagy nem is ember altal hasznalt programok amik begyujtenek a honlaprol az ertekes infot.

Az info a tartalom az elsodleges.

Ha HTML-be nem kodolsz kinezetre vonatkozo infot akkor meg lehetoseged van CSS-sel designolni. Meghozza kulon-kulon minden felhasznalasi forrashoz specifikusan. Annak elonyeihez.

HTML-CSS szetvalasztasnal tipikusan kisebb a forraskod is es gyorsabban is jon le az oldal.

Ha te olyan bongeszot hasznalsz amin nem jelenik meg tokeletesen akkor vagy regi a program vagy valami alternativ eszkoz. Utobbi esetben inkabb orulj, hogy ott is elerheto tartalom elobbi esetben pedig analogia: attol meg, hogy te lovakkal kozlekedsz ne vard, hogy masoknak nem epitenek autopalyat mert az aszfalton jobban kopik a lovad pataja...
34

Szinvilag, LINKEK

mepet · 2004. Már. 28. (V), 16.58
A szinvilag szerintem nem egyszeruen unalmas, hanem szinte mar farasszto. A szurkeseg es a rikito szinek kozott vegtelensok atmenet letezik, am ez az uj desig ecceruen szurke. Mindegy milyen szinu egy oldal, az sem baj, ha fekete-feher, mert az az oldal, ami fekete-feher, az egyedi, feltuno, pont azert, mert fekete-feher. A dizajn egyebkent nagyon ott van, csak a szinvilagnak nem artana egy kis frissites. Persze ez az en szemelyes velemenyem, de szerintem sokak agyaba villant mar be a szurkesegbol adodo unalmassag, kozombosseg erzese...

A "LINKEK" resznel pedig az eleg erdekes, hogy ott az soros neve a linknek, alatta pedig par soros leiras. Ha az egysoros linkre kattintok, akkor en azert kattintok oda, hogy megnezzem azt az oldalt, amirol szo van, nem azert, hogy megegyszer megnezzem a link leirasat, ami altalaban raadasul ugyanaz, mint az elozo oldalon latott (az igaz, hogy alatta ott vannak a hozzaszolasok, de nem is azokat akarja latni az user, aki odakattint..).
Szoval szerintem sokkal szebb megoldas lenne, ha a link nevere kattintas eredmenye a "látogatás" szocskaera valtozna, es a "látogatás" helyett valami mas, de az sem lenne baj, ha nem lenne helyette semmi, vagy akar ugyanugy ottmaradhatna...

mepet
35

Felület tervezési kérdés

Hojtsy Gábor · 2004. Már. 28. (V), 17.13
A dobozok egységes megjelenést adnak minden tartalom típusnak. Ez nem feltétlenül előnyös, mert a tartalomtípusoknak egyéni igényei lehetnek. De az szerintem az egységes felhasználói felület megjelenése miatt fontosabb, hogy a funkciók is ugyanúgy legyenek elrendezve.

Például mit szólnál ahhoz, ha az oprendszer üzenete által feldobott ablakban fordított sorrendben lenne az OK és a Mégsem felirat, mert az oprendszer üzeneteknél nem igazán akarsz tovább olvasni (OK), hanem inkább gyorsan mennél tovább (Mégsem). Az összes doboz olyan, hogy a 'tovább' link a bal alsó sarkában van, mert ott fogod megszokni.