ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 30, 2004 - Blog bejegyzés

A színek személyiségei

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 30. (Sze), 21.12
Most akadtam rá Maria Claudia Cortes csodálatos munkájára, mely a piros, kék, zöld és sárga, valamint a naracssárga és lila színek világát mutatja be. A Flash mozi formájában megtekinthető alkotás dinamikus, interaktív és informatív egyszerre, ideális kikapcsolódva művelődés céljára. Megtudhatjuk belőle, hogy milyen személyiségeket, tulajdonságokat társítunk az egyes színekhez.

A böngészőfejlesztők kezükbe veszik az irányítást

Bártházi András · 2004. Jún. 30. (Sze), 15.35
A Mozilla Alapítvány, az Opera, az Apple, a Macromedia és a Sun a mai nap egy új böngésző plugin interfész közös kifejlesztését és támogatását jelentették be sajtóközleményeikben. Az új elképzelés szerint megvalósított interfésztől azt várják, hogy a webfejlesztők számára még gazdagabb tartalmak készítését teszi lehetővé, segíti az innovációt és a szabványok terjedését. Az új plugin technológiát a szövetség mindegyik tagja implementálni fogja következő termékeiben.

A mikrotartalom, az Apple, a Sun és Nyírő András

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 30. (Sze), 09.06
Egyszer volt szerencsém Nyírő András egy előadásán részt venni, ahol az akkor még Westel nevű mobilszolgáltató akkor még 777sms nevű szolgáltatásának wapos részéről volt szó, melyért Nyírő András felelt. Azt mondta, érdekes kihívásnak tartja a dolgot, mert teljesen más, mint a webes környezet, hiszen nagyon sűrítve kell átadni az információt, és lehetőleg lokalizáltan - tehát erősen felhasználóra szabva. A moziműsort például ideális esetben csak a fizikailag közeli mozikat illetően kell közölni, a wapos mobil képernyőkre vagy akár egy SMS-be pedig igen kevés karakter fér. Rendben, de hogy jön ide a Sun és az Apple?

Amikor a szabványosítás nem megy

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 30. (Sze), 07.58
A news.com jelentetett meg tegnap egy terjedelmes cikket When standards don't apply címmel, Hixie blogjában pedig jelentést olvashatunk a WHAT munkacsoport fejlesztéseinek állásáról, és érdekes módon a kettő nagyonis egybevág. Bár az előbbi cikk nem tér ki a WHAT csoport munkájára, mindkettő lényegében a szabványosítási folyamaton kívüli életet mutatja be.

Fűre lépni szabad: Whidbey béta verziók

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 30. (Sze), 00.37
A múlt héten komolyan úgy éreztem, hogy beköszöntött az uborkaszezon, most pedig egymást érik az érdekesebbnél érdekesebb bejelentések. A tegnapi napon a Microsoft bejelentette a Visual Studio (Whidbey kódnéven fejlesztett) 2005-ös verziójának első bétáját, mely MSDN előfizetőknek ingyen letölthető, mások számára kisebb díj ellenében később lesz beszerezhető. Abszolút újdonságként jelenik meg viszont a Visual Studio termékek Express Edition névre keresztelt változata, melyek béta verzói ingyen letölthetőek.