ugrás a tartalomhoz

CSS alapú webhely kialakítások tára

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 18. (P), 08.12
Gyakran szoktam referenciaként hivatkozni a Template Monster egy-egy eladó webhely kialakítására, logó tervére. Úgy gondolom, hogy nem rossz oldalkialakításokat próbálnak a vevőknek eladni, és bár nem vettem belőlük még egyet sem, az időnként tipikus grafikai megoldások mellett igencsak korrekt és mutatós megoldások is akadnak. A legfrissebb újításuk a CSS alapú, táblázatokat nem használó oldalkialakítások kereskedelme.

A webhely előnye, hogy könnyű olyan árút találni, ami tetszhet nekünk, mert nagyon nagy készlet áll rendelkezésre. Eddig tulajdonképpen három kategóriát különböztettek meg: Photoshop állományként elérhető, Fireworks állományként elérhető és teljesen Flash alapú oldalak. Nemrég teljesen újratervezett felülettel jelentkeztek, most pedig eljött az idő a CSS alapú oldalkialakítások árusítására is.

Érdekes módon új kategóriaként vezették be az ide tartozó termékeket, tehát nem lehet mondjuk CSS alapú utazási oldal vagy CSS alapú portál szerint szűrni. Ez egyelőre még nem okoz komoly problémát, hiszen csak pár CSS alapú megoldás vásárolható meg.

Úgy gondolom, hogy a piac vezetőjének ezen lépését szimbolikus mozdulatnak is tekinthetjük, és igen jó előrejelzésnek a CSS alapú oldalkialakítások terjesztésében. Most már csak arra lenne szükség, hogy a vásárlók se rondítsák el táblázatokkal és érvénytelen HTML kóddal a szerzeményüket. Attól, hogy valamit szabványosan és jól kialakítottan vásároltak, nem jelenti azt, hogy ne lehetne pillanatok alatt elcsúfítani valami saját találmánnyal vagy egy nem odaillő vizuális szerkesztőprogrammal.