ugrás a tartalomhoz

HU ISSN 1785-9573

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 4. (P), 21.20
Ismét mérföldkőhöz érkeztünk, mától webhelyünk regisztrációs számmal rendelkezik az időszaki kiadványokat nyilvántartó nemzetközi ISSN rendszerben. Az ezen hír szerkesztésének idején 1125507 számot regisztrált International Standard Serial Number rendszer az időszaki kiadványok katalogizálását és nyilvántartását teszi lehetővé világszerte. Az Országos Széchényi Könyvtárban található magyar központ regisztrálta kiadványunkat a HU ISSN 1785-9573 szám alatt. Mégis miért jó ez nekünk?

Egyrészt szimbolikus jelentősége van, hiszen az ISSN szám megléte megköveteli, hogy a kiadványunkban korábban megjelent anyagok megbízható módon részegységenként visszakereshetőek legyenek. Ezzel egyrészt jelezni szeretnénk azt is, hogy a webhelyünkön megjelent tartalmak szándékaink szerint nem csak aktualitásuk miatt lehetnek fontosak, egyben időtálló értékeket is hordoznak. Korábban is felhívtuk olvasóink figyelmét arra, hogy hírként publikált tartalmaink jó része olyan tippeket, ötleteket, hosszú távon is hasznos megoldásokat tartalmaz, melyekért érdemes korábbi anyagainkhoz is visszatérni. Cikkeinkről ez természetesen méginkább elmondható.

Az ISSN szám ezen kívül lehetővé teszi, hogy a nálunk publikáló szerzők 'teljes értékű' kiadványként hivatkozhassanak webhelyünkre, publikációs jegyzékükben, önéletrajzukban komolyabb szerepet kaphassunk. Ez reményeink szerint növelni fogja a hozzájárulási kedvet, így még inkább közösségi alkotás lehet a Weblabor, és még kevésbé marad csak a szerkesztők tere.

Miképpen tudsz segíteni a Weblabor jobbá tételében, hogyan tudsz bekapcsolódni? Néhány példa:
  • Terjeszted a Weblabor jó hírét (linkelsz ránk, megemlítesz bennünket, beszélsz rólunk, RSS csatornáink valamelyikét megjeleníted oldaladon)
  • Javító szándékú javaslatokkal, igényekkel lépsz fel webes felületünk kialakítását, elrendezését, navigációját, tartalmát illetően (akár a fórumokban, akár felvéve a szerkesztőkkel a kapcsolatot)
  • Válaszolsz a fórumokon, bekapcsolódsz az eszmecserékbe, elmondod a véleményed
  • Blogmarkokat küldesz be (csak néhány kattintás)
  • Hírt (vagy hír ötletet) küldesz be a webes felületen
  • Cikket írsz (emailben sokat tudunk segíteni a témaválasztásban, komplett szerkesztési és lektorálási segítséget nyújtunk)
  • Csatlakozol a szerkesztők csapatához (minden lehetséges :)
Ezúton is szeretnénk megköszönni a részvételt minden közreműködőnek, akik segítettek abban, hogy tartalmaink érdemesek legyenek a gondos megőrzésre, illetve azoknak, akik mind több embert ismertetnek meg a Weblaborral. Várakozásokkal tele nézünk a jövő elé!
 
1

grat

kmm · 2004. Jún. 4. (P), 22.00
gratulalok
--
üdv: kmm...
2

Ossssszátok frankón! Gra

prodg · 2004. Jún. 4. (P), 23.50
Ossssszátok frankón!

Gratula Nektek!
3

A legjobb...

kgyt · 2004. Jún. 7. (H), 12.47
Nem véletlenül...

--
Szeretettel: Károly György Tamás
kgyt##kukac##kgyt.hu - http://kgyt.hu