ugrás a tartalomhoz

Apache Geronimo hivatalos ASF projekt lett

Bártházi András · 2004. Jún. 4. (P), 08.43
Az Apache Szoftver Alapítvány (Apache Software Foundation - ASF) bejelentette: az Apache Geronimo projektet elfogadták, mint az ASF hivatalos projektjét. A Geronimo projekt célja egy nyílt forrású, minősített, ingyenesen elérhető Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) létrehozása az Apache lincenc alatt.

A 2003 augusztusi elfogadása oda, a Geronimo projekt az Apache inkubátor szárnyai alatt dolgozik, mely az ASF segítségnyújtása ahhoz, hogy az új projektek képesek legyenek egy egészséges közösség létrehozására. Ennek keretében a forráskód minőségbiztosítását is végzik, az alapítvány minőségi követelményeinek és licencelésének meg kell felelnie.

"A projekt hivatalos projekt státuszba léptetésével a vezetőség elismeri, hogy a Geronimo projekt az Alapítvány szándékai szerinti magas minőségű, közösség orientált, szabad forrású szoftvert fejleszt", mondta Greg Stein, az ASF vezetőségének elnöke. "A vezetőség úgy gondolja, a Geronimo projekt egy kiváló kiegészítése az eddig a felhasználók számára nyújtott szoftvereknek és egy nagy lépés a nyílt forrású J2EE közösség felé."

Hivatalos projektként a Geronimo tovább fog haladni a J2EE szerver minősítés felé, mely 2004 harmadik negyedévében várható. A Geronimo jelenlegi sikeressége nem lett volna lehetséges több nyílt forrású vállalati middleware közösség együttműködése nélkül. A Geronimo jelenleg az Apache Tomcat és Apache Axis-t az ASF-től, az OpenEB-t és ActiveMQ-t a Codehaus-tól, a JOTM-et és ASM-et az ObjectWeb-től, a CGLIB-et és MX4J-t a SourceForge-tól és a Jetty-t a Mortbay-től tömöríti egy közös cél érdekében.

Kapcsolódó linkek:
 
1

A jetty es a tomcat meg csill

Anonymous · 2004. Jún. 4. (P), 17.31
A jetty es a tomcat meg csillapitjak egymast?

--
Zoli