ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 2012 - Fórum téma

május 27

php(vagy bármi más)új lap nyitása

AZ ismeretlen · 2012. Május. 27. (V), 19.04
ÁCSI!!!!!
ÁLLLJL!(direkt így írtam!)
Szóval mivel a windows.open csődöt mondott nekem (mivel a böngészők 100% letiltja ha nem kattintásról érkezik a dolog.)
gondoltam megkérdezem , hogy tudtok-e olyan (más) módszereket amiket a böngészők nem tiltanak le!
esetleg php-val....
azért nem akarok JS-t használni mert egyszerűen akárhogy is szórakoztattam magamat , hogy ide egy kis módosítás oda egy kis valami....
no ha Jssel tudtok valamit akkor fontos , hogy onloaddal vagy onmouseoverral lehessen jól működtetni!
a PHP-nél csak annyi elvárásom van , hogy működjön!
előre is köszi!

Count array

makgab · 2012. Május. 27. (V), 14.07
Üdv!

Egy import scriptet irogatok Drupalos webshop-hoz, de a kérdés PHP-s.
Adott egy ilyen tömb:
$order->commerce_line_items[LANGUAGE_NONE][0]['line_item_id'] // első tétel
$order->commerce_line_items[LANGUAGE_NONE][1]['line_item_id'] // második tétel
// ...stb.

Tehát egy $i változóval körbe tudnék menni benne:
$order->commerce_line_items[LANGUAGE_NONE][$i]['line_item_id']
// az $i változóval egy ciklusban

Ehhez meg kellene számolnom a tömb elemeit, így próbáltam:
count( $order->commerce_line_items[LANGUAGE_NONE] );
// eredménye: Array.

Ez van pl. a tömbben:
var_dump( $order->commerce_line_items[LANGUAGE_NONE] );
// eredménye (pl. 2db tételnél):
// array(2) {
//   [0]=>
//   array(1) {
//     ["line_item_id"]=>
//     string(1) "3"
//   }
//   [1]=>
//   array(1) {
//     ["line_item_id"]=>
//     string(1) "5"
//   }
// }

Miért nem kapom vissza pl. a count() fv-el a 2 értéket? Mit csinálok rosszul?

G.

május 26

PHP:melyik oldalról mentél oda?

AZ ismeretlen · 2012. Május. 26. (Szo), 13.37
Hali!
A kérdés mindent elárul!
Kódrészletet nem kérek csak egy linket a php.net oldalon.
én először a
$_SERVER['HTTP_REFERER']
kódot gondoltam erre meg is írtam a kódot csak nem akart működni!
Hátha valakinek kell azért írom ide:

<?php
$allowed_domains = array(
'https://egyakarmi.hu',
'https://www.egyakarmi.hu',
'http://egymasik.hu',
'http://www.egymasik.hu',
);
$allowed = false;
foreach ($allowed_domains as $a) {
        if (stripos($_SERVER['HTTP_REFERER'],$a)===0) {
                $allowed = true;
        }
}
if (!$allowed)
        include('0index.php');//ennél engedélyezett!
else
include("akármi.php"); // ennél nem engedélyezett.

?>
csak azt nem tudom , hogy mit engedélyeztem és mit nem!

Előre is köszi a segítséget!

május 25

Javascript adatok feldolgozása?

travez · 2012. Május. 25. (P), 20.32
Sziasztok,

Készítek egy űrlapot, és van egy elem, amit nem tudok "üzembe helyezni", mert nem értek a javascript-hez, és ebben szeretném a segítségeteket kérni.

A cél az, hogy az alábbi js elem adatait valahogy feldolgozza, és email-ban elküldje nekem, PHPval.

Mellékeltem a példát az elemről.

[colorer=html]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>JS Példa</title>

<link href="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8/themes/base/jquery-ui.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>

<!-- JS -->
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5/jquery.min.js"></script>
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8/jquery-ui.min.js"></script>

<script>
$(document).ready(function() {
$(".slider").slider();
});
</script>

</head>

<body>
<div align="center">
<h1 align="center">Milyen ruhákat szeretsz hordani?</h1>
<table width="600" border="0">
<tr>
<td width="9%" height="40">Egyszínű</td>
<td width="82%" height="40" align="center" >
<div class="slider"></div>
<script>
$(".slider").slider({
animate: true,
value: 50,
step: 10,

});
</script>
</td>
<td width="9%" height="40">Színes</td>
</tr>
<tr>
<td width="9%" height="40">Sportos</td>
<td width="82%" height="40" align="center">
<div class="slider"></div>
<script>
$(".slider").slider({
animate: true,
value: 50,
step: 10,

});
</script>
</td>
<td width="9%" height="40

PHP:ráuntam a hibaüzenetre!

AZ ismeretlen · 2012. Május. 25. (P), 16.37
Hali!
valamiért ezt a hibaüzenetet kapom vissza:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/a1275616/public_html/7b/admin/elkuld.php on line 23

send.php egy kicsikét átírtam, hogy ne tudjátok honnan emeltem ki!:

[colorer=php]<form id="FormName" action="elkuld.php" method="post" name="FormName">
<input id="gyerekneve" name="gyerekneve" type="hidden" value="<?php echo $row["gyerekneve"]?>" maxlength="255">
<input id="honap" name="honap" type="hidden" value="<?php echo $row["honap"]?>" maxlength="255">
<input id="biologia" name="biologia" type="hidden" value="<?php echo $row["biologia"]?>" maxlength="255">
<input id="foldrajz" name="foldrajz" type="hidden" value="<?php echo $row["foldrajz"]?>" maxlength="255">
<input id="fizika" name="fizika" type="hidden" value="<?php echo $row["fizika"]?>" maxlength="255">
<input id="kemia" name="kemia" type="hidden" value="<?php echo $row["kemia"]?>" maxlength="255">
<input id="matek" name="matek" type="hidden" value="<?php echo $row["matek"]?>" maxlength="255">
<input id="rajz" name="rajz" type="hidden" value="<?php echo $row["rajz"]?>" maxlength="255">
<input id="angol" name="angol" type="hidden" value="<?php echo $row["angol"]?>" maxlength="255">
<input id="irodalom" name="irodalom" type="hidden" value="<?php echo $row["irodalom"]?>" maxlength="255">
<input id="nyelvtan" name="nyelvtan" type="hidden" value="<?php echo $row["nyelvtan"]?>" maxlength="255">
<input id="testneveles" name="testneveles" type="hidden" value="<?php echo $row["testneveles"]?>" maxlength="255">
<input id="informatika" name="informatika" type="hidden" value="<?php echo $row["informatika"]?>" maxlength="255">
<input id="törtenelem" name="törtenelem" type="hidden" value="<?php echo $row["törtenelem"]?>" maxlength="255">
<input id="eletvitel" name="eletvitel" type="hidden" value="<?php echo $row["eletvitel"]?>" maxlength="255">
<input id="enek" name="enek"type="hidden" value="<?php echo $row["enek"]?>" maxlen

MySql újra telepítése, avagy hol tárolódnak az előzőleg létrehozott táblák

zenoe · 2012. Május. 25. (P), 16.26
Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyre írok e, de ha nem, hát elnézést :).

Az én gondom, hogy nem bírom az előző telepítésnél feltelepített MySql-t maradéktalanul törölni.
Még eléggé a kísérletezgetés fázisában vagyok és ezért jó-párszor töröltem már a teljes rendszert (Apache + PHP + MySql + phpMyAdmin). Minden általam ismert módon ilyenkor töröltem a gépet:

1. A különféle kötődések végett az Apache-t csak a telepítőfájl segítségével, a MySql-t szintúgy. A PHP-t és a phpMyAdmin-t pedig mert telepítéskor úgy is csak kicsomagolni kellett, simán kézzel töröltem.

2. Ha valamelyik mappa nem törlődött (mert a gép szerint még használták), akkor fogtam az addigi eredményt (törléseket). Bekapcsoltam a "CCleaner" programot és azzal mindent töröltem a gépről. Nagyon jó kis program. Végigfuttattam benne a "Tisztító"-t és a "Rendszerleíró"-t.

3. Ezután újraindítottam a gépet és töröltem a még mindig makacsul ott lévő Apache és MySql maradék részeit. Majd biztos ami biztos mégegyszer végigfuttatam a "CCleaner" programot.

4. Ja és a tűzfalban is töröltem minden Apache és MySql bejegyzést.

5. De, hogy tuti legyen, újra egy "Újraindítás" a gépnek.

Na itt kifújtam magam és gondoltam most már tiszta a gép. Szépen el is kezdtem telepíteni a dolgokat:

1. Apache 2. PHP 3. Mysql Hmmm....

Na és a hideg zuhany: Furcsa volt, hogy valamiért nem fogadja el a MySql a kreált jelszavamat. Pár próbálkozás, de semmi.
Aztán szimpla kíváncsiságból megadtam a régi jelszavamat (ugye ilyenkorra már csak úgy enged tovább a MySql telepítő, ha a régi jelszavamat felülírom (már ez is furcsa volt)). És láss csodát: települtem. Ekkor, hogy biztos legyek (egy kis google kutakodás után) beírtam a következő parancsot: mysql> show databases;
És szépen kilistázott minden táblát. :(
Pedig elvileg ezek már nem léteznek.

Két kérdésem lenne:

1. Hol érdemes néznem a keresett részeket? Mire, milyen szóra keressek rá?

PHP és egy kicsit mysql:login generálása.

AZ ismeretlen · 2012. Május. 25. (P), 13.38
Hali!
Már a login megvan csak amit kiolvas a táblából azt hogyan tudom biztonságosan sessionba tárolni majd kiolvasni?

JS:írás egy (vagy több) inputmezőbe.

AZ ismeretlen · 2012. Május. 25. (P), 12.33
Hali!
probléma:
van egy változó értéke legyen ez a jegy és van még egy változó érték ami a szín.
alapból így nézne ki:
<FONT COLOR=szín változó>jegy</FONT>
a jegyet inputmezővel adja meg
a színváltozót legördülő menüből.(eddig megvagyok)

most jön a dolog érdekes része!
ha valaki rákattint a beírás gombra(onClick="irogato()")
akkor valamelyik inputmezőbe (amelyikbe bele van kattintva) szépen
beírja behelyettesítve a dolgokat pl:
<FONT COLOR=red>3alá</FONT>

valaki tudna segíteni?

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

május 24

PHP - error utf-8

inf · 2012. Május. 24. (Cs), 17.28
Php-ben tákolok, próbálok mindent utf-8-ra beállítani. Az egyedüli, amivel gondjaim vannak, hogy az error.log-ba nem utf-8-ban mennek bele az adatok, így pl az átadott paramétereknél az ékezetes karakterek helyett csupa kérdőjel van. Mondjuk ez inkább szépséghiba, de kíváncsi vagyok, hogy lehetséges e orvosolni valahogy?

I Job You állásportál - állások, kritika kérés

gphilip · 2012. Május. 24. (Cs), 15.47
Hehehe a cim persze csak vicc, remeljuk a Weblabor szerkesztoi is igy gondoljak :) Mehetett volna az "allas" rovatba, de ott szigorubbak a kovetelmenyek. (Átírtam - janoszen)

Szoval a lenyeg, hogy van egy startup, ugy hivjak, hogy I Job You, ahol azzal kereshetsz lovet, hogy az ismeroseidet ajanlod mindenfele munkara. Leginkabb IT-hez kotheto melokrol van szo, emiatt ereztem azt, hogy van helye a weblaboron (a programozok sok programozot ismernek :P)

A tet nem is olyan kicsi, a legtobb melo 1000 eurot fizet, ha az altalad ajanlott "munkaerot" vegul felveszi az adott ceg. Az allasok jellemzoen Nyugat-Europabol erkeznek, jelenleg tobbnyire Barcelonabol, mert a projekt itt indult, es jelenleg is "beta" allapotban uzemel. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fizet.

Jelenleg az alabbi poziciok nyitottak:

Software Engineer Front End at Barcelona Startup Business Software

Server Core Developer (Java/Erlang) at Barcelona Startup Mobile Field

Senior Web Developer PHP at Powerspace

Ha nem ismersz senkit, aki szivesen jelentkezne ezekre, akkor is erdemes regisztralni, mert emailben jonnek az ujabbak, es hat ki tudja :) Persze te is jelentkezhetsz a melokra, de ebben az esetben nem jar a bonusz.

Ja, a legjobbat meg nem is mondtam, ha meghivod az ismeroseidet, megkapod a 10%-at annak, amit ok keresnek az oldallal.

Mivel az site nemreg indult, szivesen fogadnak visszajelzest/kritikat a lablecben talalhato emailen - gondolom leesett, hogy kozel allok az alapitokhoz. Mellesleg aki esetleg Barcelonaban talal melot, az irjon nekem, segitek lekuzdeni a kezdeni akadalyokat.

Udv mindenkinek!