Archívum - Május 2012 - Fórum téma
május 9
Modal dialog
Sziasztok,
van egy html / js kódom, ami, ha egy linkre kattintunk, feldob egy ablakot. Mindez a modal dialog megoldással történik. (Magyarul sajna nem tudom ennek a nevét). Azt szeretném megoldani, hogy a kis ablakban megadott adatok bekerűljenek a fő részbe. A pop - up ablaknál (mikor egy kölönálló html / php fájl töltődik be a felugró ablakban) ismerem a megoldást, de ennél sehogyan sem boldogulok.
Itt van egy alapkód, a neten találtam. Próbáltam beleilleszteni egy formot, de sehogyan sem akar működni:
■ van egy html / js kódom, ami, ha egy linkre kattintunk, feldob egy ablakot. Mindez a modal dialog megoldással történik. (Magyarul sajna nem tudom ennek a nevét). Azt szeretném megoldani, hogy a kis ablakban megadott adatok bekerűljenek a fő részbe. A pop - up ablaknál (mikor egy kölönálló html / php fájl töltődik be a felugró ablakban) ismerem a megoldást, de ennél sehogyan sem boldogulok.
Itt van egy alapkód, a neten találtam. Próbáltam beleilleszteni egy formot, de sehogyan sem akar működni:
<script type="text/javascript">
function overlay() {
el = document.getElementById("overlay");
el.style.visibility = (el.style.visibility == "visible") ? "hidden" : "visible";
}
</SCRIPT>
<style type="text/css">
#overlay {
visibility: hidden;
position: absolute;
left: 0px;
top: 0px;
width:100%;
height:100%;
text-align:center;
z-index: 1000;
background-image:url(elemek/semi_transparent1.png);
}
#overlay div {
width:300px;
margin: 100px auto;
background-color: #fff;
border:1px solid #000;
padding:15px;
text-align:center;
}
body {
height:100%;
margin:0;
padding:0;
}
</style>
</head>
<body>
<a href='#' onclick='overlay()'>Click here to show the overlay</a>
<div id="overlay">
<div>
<p>Content you want the user to see goes here.</p>
Click here to [<a href='#' onclick='overlay()'>close</a>]
</div>
</div>
</body>
</html>
május 7
Dátum és névnap kiíratása színekkel
Sziasztok!
Az a problémám hogy hogyan lehet ezt a kódot úgy megcsinálni hogy a dátum, az év, hónap,nap, hét napjait is piros vagy kék színnel ki legyen teljes egészében írva?
A betűméretét hogy tudom megváltoztatni?
Ha valamit szeretnék eléjük vagy utánuk vagy írni azt hogyan tudom megcsinálni?
Kérem vezesse le valaki nekem egy PHP kóddal!
Előre köszönöm a segítséget!
A kód pedig a következő amit szeretném hogy ki legyen írva dátum, az év, hónap,nap, hét napjait is piros vagy kék színnel ki legyen teljes egészében írva?
[colorer=php]
<?php print ( "Dátum és névnapok kiíratása tömbök segítségével!<br>
Az a problémám hogy hogyan lehet ezt a kódot úgy megcsinálni hogy a dátum, az év, hónap,nap, hét napjait is piros vagy kék színnel ki legyen teljes egészében írva?
A betűméretét hogy tudom megváltoztatni?
Ha valamit szeretnék eléjük vagy utánuk vagy írni azt hogyan tudom megcsinálni?
Kérem vezesse le valaki nekem egy PHP kóddal!
Előre köszönöm a segítséget!
A kód pedig a következő amit szeretném hogy ki legyen írva dátum, az év, hónap,nap, hét napjait is piros vagy kék színnel ki legyen teljes egészében írva?
[colorer=php]
<?php print ( "Dátum és névnapok kiíratása tömbök segítségével!<br>
mysql latin2 import
Hello
Van egy mysql dumpom, ami latin2-ben van. Táblák is és maga az adat is. Mikor importálom akkor atalakul az adat utf8-ra. Hiába adom meg a karakter kódolást akár parancssorból, akár phpmyadminban mindenképp utf8 lesz belőle. Adatbázis default kódolása latin2. Van valakinek tippje hogy kéne importálnom?
■ Van egy mysql dumpom, ami latin2-ben van. Táblák is és maga az adat is. Mikor importálom akkor atalakul az adat utf8-ra. Hiába adom meg a karakter kódolást akár parancssorból, akár phpmyadminban mindenképp utf8 lesz belőle. Adatbázis default kódolása latin2. Van valakinek tippje hogy kéne importálnom?
MySql távoli szerver elérése parancssorból
Sziasztok!
Van egy adatbázisom távoli szerveren, melyet jelenleg a helyi gépről frissítek (update, insert, delete). Erre jelenleg a Mysql Workbench alkalmazást használom. Azt szeretném megoldani, hogy parancssorból lehessen egy elkészített scriptet megfuttatni, tehát a jelenlegi grafikus felület helyett kellene egy parancssoros megoldás, mert a scripteket feladatütemezővel szeretném megfuttatni. (Az oka az, hogy van egy adatbázisom localhoston, -nem MySql- melyből adatokat szedek ki, és készítek belőle sql scriptet, azt már megoldottam, hogy automatikusan készüljenek a scriptek. Nem szeretném mindig kézzel megfuttatni a scriptet.)
■ Van egy adatbázisom távoli szerveren, melyet jelenleg a helyi gépről frissítek (update, insert, delete). Erre jelenleg a Mysql Workbench alkalmazást használom. Azt szeretném megoldani, hogy parancssorból lehessen egy elkészített scriptet megfuttatni, tehát a jelenlegi grafikus felület helyett kellene egy parancssoros megoldás, mert a scripteket feladatütemezővel szeretném megfuttatni. (Az oka az, hogy van egy adatbázisom localhoston, -nem MySql- melyből adatokat szedek ki, és készítek belőle sql scriptet, azt már megoldottam, hogy automatikusan készüljenek a scriptek. Nem szeretném mindig kézzel megfuttatni a scriptet.)
május 6
Régiók a világban.
Help please. Sorry a gagyi címért. Az lenne a kérdésem, hogy azt, hogy lehetne megoldani, hogy a világ összes országát egy lenyíló listában összegyűjteni + Európában és Amerikában a régiók és országok is, külön - külön lenyíló listákba szedve. Na ez nem is lenne bonyolult, csak nincs kedvem több millió adatot kézzel bevinnem. Nem létezik esetleg erre valami féle külső szolgáltatás ahonnan esetleg PHP-val le lehetne nyerni? Előre is köszi.
■ május 5
Node.js modul
Adott a.js fájl, ebben vannak definiálva lokális változók.
Adott egy másik b.js fájl, ebben definiálva van egy függvény, ami az a.js fájl változóival dolgozna.
Ha a b.js be van másolva az a.js-be, akkor gond nélkül megy, de így referenceerrort kapok, és nem értem miért. Valahogy rá szeretném bírni a működésre.
Az a.js tartalmaA b.js tartalma
■ Adott egy másik b.js fájl, ebben definiálva van egy függvény, ami az a.js fájl változóival dolgozna.
Ha a b.js be van másolva az a.js-be, akkor gond nélkül megy, de így referenceerrort kapok, és nem értem miért. Valahogy rá szeretném bírni a működésre.
Az a.js tartalma
//Nem megy
var a=8;
var b=require('./b.js').b;
b();
//Megy
var a=8;
var b=function()
{
console.log(a);
};
b();
var b=function()
{
console.log(a);
}
exports.b=b;
május 4
php mail forwarder
Megoldható az php segítségével hogy az email fiókomba beérkező bizonyos emailek továbbítva legyenek egy sql-es címlista alapján?
■ Wordpress egyedi menü probléma
Szép napot!
Én Wordpress tartalomkezelőt használok. Nagyon megszerettem, de most ismét elakadtam.
Problémám a következő:
Ha belépek a "Megjelenés/Menük" részbe, akkor valamiért nincsenek ott a wp e-commerce bővítmény részei (termékek, variációk, termékkategóriák, stb.)Pedig az egyedi menü csak úgy működik, hogy a bal oldali lehetőségek közül kel áthúzni egérrel a nekem tetsző dolgokat. Ettől lesz egyedi a menü. Ha viszont nincs ott a nekem szimpatikus rész (az én esetemben ez a wp e-commerce), akkor értelemszerűen nem is lehet belőle menüelem. Én hibának gondolom, mert előtte ugyanilyen telepítésnél szépen megjelentek a hiányolt részek. De az is lehet, hogy csak valamit elfelejtettem kipipálni (kicsi a valószínűsége).
A kérdésem a következő:
Mi lehet az oka? Találkozott e már valaki valami hasonlóval? És mit, illetve hol kell ilyenkor körbenézni? Mi hibásodhatott meg a wordpress-en belül?
Adatok:
wordpress 3.3.2 (magyar)
Apache 2.2.22
PHP 5.3.11
MySQL 5.5.23
phpMyAdmin 3.5.0
Köszi minden ötletet, tanácsot:
z
■ Én Wordpress tartalomkezelőt használok. Nagyon megszerettem, de most ismét elakadtam.
Problémám a következő:
Ha belépek a "Megjelenés/Menük" részbe, akkor valamiért nincsenek ott a wp e-commerce bővítmény részei (termékek, variációk, termékkategóriák, stb.)Pedig az egyedi menü csak úgy működik, hogy a bal oldali lehetőségek közül kel áthúzni egérrel a nekem tetsző dolgokat. Ettől lesz egyedi a menü. Ha viszont nincs ott a nekem szimpatikus rész (az én esetemben ez a wp e-commerce), akkor értelemszerűen nem is lehet belőle menüelem. Én hibának gondolom, mert előtte ugyanilyen telepítésnél szépen megjelentek a hiányolt részek. De az is lehet, hogy csak valamit elfelejtettem kipipálni (kicsi a valószínűsége).
A kérdésem a következő:
Mi lehet az oka? Találkozott e már valaki valami hasonlóval? És mit, illetve hol kell ilyenkor körbenézni? Mi hibásodhatott meg a wordpress-en belül?
Adatok:
wordpress 3.3.2 (magyar)
Apache 2.2.22
PHP 5.3.11
MySQL 5.5.23
phpMyAdmin 3.5.0
Köszi minden ötletet, tanácsot:
z
május 3
div-en beluli ertekek rogzitese
megoldhato php scrittel egy adott oldal div-en beluli adatainak a mysql-ra valo rogzitese? a forras oldarol, ahonna az adatokat szeretnem lemasolni, nincs sql eleresem, csak a webes ertekeket akarom a sajat mysql-be rogziteni.
pelda:
a kategorioa fix mindegyiknel
id nev ertek1 ertek2
csak az ertekeket akarom bemasolni az oldarol az sql-be
1 test1 34 23
2 test2 67 12
A forras oldalon tablazatban jelennek meg az ertekek
■ pelda:
a kategorioa fix mindegyiknel
id nev ertek1 ertek2
csak az ertekeket akarom bemasolni az oldarol az sql-be
1 test1 34 23