Archívum - Május 7, 2012 - Fórum téma
Dátum és névnap kiíratása színekkel
Sziasztok!
Az a problémám hogy hogyan lehet ezt a kódot úgy megcsinálni hogy a dátum, az év, hónap,nap, hét napjait is piros vagy kék színnel ki legyen teljes egészében írva?
A betűméretét hogy tudom megváltoztatni?
Ha valamit szeretnék eléjük vagy utánuk vagy írni azt hogyan tudom megcsinálni?
Kérem vezesse le valaki nekem egy PHP kóddal!
Előre köszönöm a segítséget!
A kód pedig a következő amit szeretném hogy ki legyen írva dátum, az év, hónap,nap, hét napjait is piros vagy kék színnel ki legyen teljes egészében írva?
[colorer=php]
<?php print ( "Dátum és névnapok kiíratása tömbök segítségével!<br>
Az a problémám hogy hogyan lehet ezt a kódot úgy megcsinálni hogy a dátum, az év, hónap,nap, hét napjait is piros vagy kék színnel ki legyen teljes egészében írva?
A betűméretét hogy tudom megváltoztatni?
Ha valamit szeretnék eléjük vagy utánuk vagy írni azt hogyan tudom megcsinálni?
Kérem vezesse le valaki nekem egy PHP kóddal!
Előre köszönöm a segítséget!
A kód pedig a következő amit szeretném hogy ki legyen írva dátum, az év, hónap,nap, hét napjait is piros vagy kék színnel ki legyen teljes egészében írva?
[colorer=php]
<?php print ( "Dátum és névnapok kiíratása tömbök segítségével!<br>
mysql latin2 import
Hello
Van egy mysql dumpom, ami latin2-ben van. Táblák is és maga az adat is. Mikor importálom akkor atalakul az adat utf8-ra. Hiába adom meg a karakter kódolást akár parancssorból, akár phpmyadminban mindenképp utf8 lesz belőle. Adatbázis default kódolása latin2. Van valakinek tippje hogy kéne importálnom?
■ Van egy mysql dumpom, ami latin2-ben van. Táblák is és maga az adat is. Mikor importálom akkor atalakul az adat utf8-ra. Hiába adom meg a karakter kódolást akár parancssorból, akár phpmyadminban mindenképp utf8 lesz belőle. Adatbázis default kódolása latin2. Van valakinek tippje hogy kéne importálnom?
MySql távoli szerver elérése parancssorból
Sziasztok!
Van egy adatbázisom távoli szerveren, melyet jelenleg a helyi gépről frissítek (update, insert, delete). Erre jelenleg a Mysql Workbench alkalmazást használom. Azt szeretném megoldani, hogy parancssorból lehessen egy elkészített scriptet megfuttatni, tehát a jelenlegi grafikus felület helyett kellene egy parancssoros megoldás, mert a scripteket feladatütemezővel szeretném megfuttatni. (Az oka az, hogy van egy adatbázisom localhoston, -nem MySql- melyből adatokat szedek ki, és készítek belőle sql scriptet, azt már megoldottam, hogy automatikusan készüljenek a scriptek. Nem szeretném mindig kézzel megfuttatni a scriptet.)
■ Van egy adatbázisom távoli szerveren, melyet jelenleg a helyi gépről frissítek (update, insert, delete). Erre jelenleg a Mysql Workbench alkalmazást használom. Azt szeretném megoldani, hogy parancssorból lehessen egy elkészített scriptet megfuttatni, tehát a jelenlegi grafikus felület helyett kellene egy parancssoros megoldás, mert a scripteket feladatütemezővel szeretném megfuttatni. (Az oka az, hogy van egy adatbázisom localhoston, -nem MySql- melyből adatokat szedek ki, és készítek belőle sql scriptet, azt már megoldottam, hogy automatikusan készüljenek a scriptek. Nem szeretném mindig kézzel megfuttatni a scriptet.)