ugrás a tartalomhoz

PHP és egy kicsit mysql:login generálása.

AZ ismeretlen · 2012. Május. 25. (P), 13.38
Hali!
Már a login megvan csak amit kiolvas a táblából azt hogyan tudom biztonságosan sessionba tárolni majd kiolvasni?
 
1

Tutorial

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Május. 25. (P), 13.43
Javasolnám, hogy szedj elő egy PHP, egy JS és egy MySQL tutorialt, menj végig rajta és utána kezdj bármiféle "fejlesztésbe"!
Bár sokan utálják, javasolnám mondjuk a w3schools.com oldalt, elég érthetően írnak, bár néha kissé felületesek, de több a semminél.
2

őőő

AZ ismeretlen · 2012. Május. 25. (P), 13.52
szerintem js ebbe nem kell.....

én csak a sessionba való biztonságos bevitelre vagyok kíváncsi!
3

Ebbe nem, de ahogy elnézem a

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Május. 25. (P), 14.08
Ebbe nem, de ahogy elnézem a kérdéseidet, nagyjából egyikről sincs fogalmad, viszont mindre szükség lesz, ha weblapot akarsz gyártani.
4

Építő javaslat

Pepita · 2012. Május. 25. (P), 16.50
Véletlenül sem akarlak megsérteni, de úgy tűnik, elég nagy fehér foltokkal küzdesz. Legyél kicsit türelmesebb, és szánj időt a tanulásra. Sokszor leírtuk már a sorrendet:

HTML, CSS, js, PHP, MySql.

A következő csak akkor jöhet, ha az előző már tényleg megy. Ehhez egy csomó nem publikus "próbaoldalt" kell csinálni otthon, localhost-on. Ezután - ha már szereztél így némi tapasztalatot és sokmindent megtanultál/kipróbáltál - érdemes belekezdeni egy valódi (=nyilvános) oldal elkészítésébe, de ezt is localhoston, és csak akkor feltölteni a tárhelyedre, ha már "minden jól műxik". Ha ezt a tanulási szakaszt "kihagyod", sose lesz egy jó honlapod sem.

Javaslom, hogy mindent olvass el / nézz utána, amiket itt és előző témáidban javasoltunk, utána gondold át a honlapterved, és ha szükséges, kezd elölről. Ha benthagyod a "fehér foltokat", rengeteget fogsz szívni miatta.
5

Sorrend

MadBence · 2012. Május. 25. (P), 21.57
Nem teljesen értem ezt a sorrendet... A JS-hez pl minek kell CSS? a PHP-hoz minek kell JS? Nem egy ilyen egyenes vonal ez, inkább valamilyen gráf :)
6

Részben

pkadam · 2012. Május. 25. (P), 22.27
Igazad van részben, de a JS egy része például a CSS manipulálására is szolgál, ezért célszerű előtte azt elsajátítani.

Illetve először statikus oldalakat kell megtanulni készíteni, amihez HTML, CSS és JS kell, ezután lehet áttérni a dinamikus oldalakra, amikhez a PHP-re és a MySQL-re van szükség.
7

Úgy van.

Pepita · 2012. Május. 26. (Szo), 18.11
Én azért javaslom egyenként, mert - főleg ifjú titánok esetében - könnyű belegabajodni 2-3 "egyszerre" alkalmazott nyelvbe. És könnyű kihagyni is dolgokat, mert valami megvalósítható pl. HTML-el is és CSS-el (JS-el) is, de csak az egyiket tanulja meg, ha egyszerre tanulja mindhármat. És jóval nehezebb 3-5 "nyelvet" egyszerre (és jól!) elsajátítani, mint egyenként.