ugrás a tartalomhoz

I Job You állásportál - állások, kritika kérés

gphilip · 2012. Május. 24. (Cs), 15.47
Hehehe a cim persze csak vicc, remeljuk a Weblabor szerkesztoi is igy gondoljak :) Mehetett volna az "allas" rovatba, de ott szigorubbak a kovetelmenyek. (Átírtam - janoszen)

Szoval a lenyeg, hogy van egy startup, ugy hivjak, hogy I Job You, ahol azzal kereshetsz lovet, hogy az ismeroseidet ajanlod mindenfele munkara. Leginkabb IT-hez kotheto melokrol van szo, emiatt ereztem azt, hogy van helye a weblaboron (a programozok sok programozot ismernek :P)

A tet nem is olyan kicsi, a legtobb melo 1000 eurot fizet, ha az altalad ajanlott "munkaerot" vegul felveszi az adott ceg. Az allasok jellemzoen Nyugat-Europabol erkeznek, jelenleg tobbnyire Barcelonabol, mert a projekt itt indult, es jelenleg is "beta" allapotban uzemel. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fizet.

Jelenleg az alabbi poziciok nyitottak:

Software Engineer Front End at Barcelona Startup Business Software

Server Core Developer (Java/Erlang) at Barcelona Startup Mobile Field

Senior Web Developer PHP at Powerspace

Ha nem ismersz senkit, aki szivesen jelentkezne ezekre, akkor is erdemes regisztralni, mert emailben jonnek az ujabbak, es hat ki tudja :) Persze te is jelentkezhetsz a melokra, de ebben az esetben nem jar a bonusz.

Ja, a legjobbat meg nem is mondtam, ha meghivod az ismeroseidet, megkapod a 10%-at annak, amit ok keresnek az oldallal.

Mivel az site nemreg indult, szivesen fogadnak visszajelzest/kritikat a lablecben talalhato emailen - gondolom leesett, hogy kozel allok az alapitokhoz. Mellesleg aki esetleg Barcelonaban talal melot, az irjon nekem, segitek lekuzdeni a kezdeni akadalyokat.

Udv mindenkinek!
 
1

piramis?

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Május. 24. (Cs), 16.26
Ezt jobb helyeken nem úgy hívják, hogy piramisjáték?
Vagy csak én vagyok rosszindulatú? ;-)
2

Nem biztos

Pepita · 2012. Május. 24. (Cs), 16.38
Azt nem írta, hogy több szinten is menne a 10%. De így is kérdéses, hogy miből?
3

Nem

janoszen · 2012. Május. 24. (Cs), 17.51
Alapvetően nem piramisjáték, ez teljesen bevált séma. Nagyobb cégeknél is fizetnek ennyit, ha hozol valakit, nyilván az oldal elkér 15-20%-ot a cégtől és abból adja le a sápot. Részemről maradhat, bár ezt inkább valami külön helyre kellene rakni.
4

Visszajelzés

janoszen · 2012. Május. 24. (Cs), 17.57
Alapvetően engem zavar, hogy nem lehet keresni az állásajánlatokat, ha nem vagyok bejelentkezve, plusz én nem akarok sem Facebookkal, sem Linkedinnel bejelentkezni, szal jó volna valami "hagyományos" regisztráció.
5

Hali! First off, koszi a

gphilip · 2012. Május. 24. (Cs), 19.13
Hali!

First off, koszi a bevedest, valoban nem piramisjatek, ahhoz ugyanis sok level kell :) A penz meg nyilvanvaloan a cegektol jon, ahogy irjod.

Masodszor pedig koszi a visszajelzest, szerintem jo otlet, hogy bejelentkezes nelkul kapj egy listat az aktiv ajanlatokrol. A Facebook/Linkedin login azert kell, hogy a rendszer lassa az ismeroseid listajat.

Erre pedig azert van szukseg, mert csak aokat ajanlhatod, akiket valoban ismersz (vagyis visszaigazolt simeroseid), maskulonben tul egyszeru lenne csak siman betalalni mindenfele random arcot itt-ott es ajanlani. A lenyeg, hogy az ajanlas erjen is valamit, legyen mogotte ismeretseg.

Ismerve a Linkedin es Facebook gyakorlatat az API-jukat tekintve en sem szeretem tulzottan az ilyen fajta bejelentkezest, bar a Facebooknal eleg jol kontrollalt, hogy mit engedsz meg es mit nem (Linkedin abszolut nyitott).
6

Ismerősök

janoszen · 2012. Május. 24. (Cs), 20.32
Masodszor pedig koszi a visszajelzest, szerintem jo otlet, hogy bejelentkezes nelkul kapj egy listat az aktiv ajanlatokrol. A Facebook/Linkedin login azert kell, hogy a rendszer lassa az ismeroseid listajat.


A business oldalról ez nyilván érthető, viszont felhasználói oldalról annyira nem. Egyrészt én személy szerint nem szeretném, ha látnád az ismerőseim listáját, másrészt van egy rakás olyan infós ismerősöm vagy kollégám, aki nincs fent (nekem) Facebookon. Harmadrészt én pl. első sorban magamnak néztem volna munkát, csak azután az ismerősöknek.

Összegezve: ha ajánlást akarsz, akkor inkább szövegeset kérj, ne kötelező social site jellegűt.
7

Koszi, ezek nem rossz

gphilip · 2012. Május. 24. (Cs), 20.43
Koszi, ezek nem rossz gondolatok, mindenkeppen tovabbitom oket az illetekesnek!