ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 6, 2007 - Fórum téma

Újrakódolásnál, kódtisztításnál felmerülő jogi kérdések

balazsgabi · 2007. Júl. 6. (P), 23.54
Üdv Mindenkinek!

A konkrét kérdésem a következő lenne:
Egy ismerősöm már létező honlapját aképpen szeretném átalakítani, hogy a design maradna csak egy tisztább HTML kódot kapna. Évi szinten 100 e. Ft-ot fizet AdWords-re és szerinte ez jó. A témában hasonló oldalak SEO szempontjából elég gáz forrással bitorolják az előkelő helyeket, ezért bátorkodtam neki felajánlani, hogy segítek. Ragaszkodna az eddigi arculathoz és itt jön a kérdésem. Ha elkérném (ill. mint megrendelő elkérné) az eredti képeket, akkor az minden további nélkül jár, vagy itt jön a szerzői/felhasználói jogi páros?

(Az eredeti képekre azért lenne szükségem, mert nemtommivel készült de a logo-tól a háttérképig meg még nemtommi van egy jpg fájlban. Gondolom olyasmi mint a fotósbolt Save for web okossága.)

A szitut bonyolítja, hogy nem készült szerződés, de ha minden igaz, akkor fizetni sem fizetett érte, legalábbis nem konkrétan az oldal elkészültével, de ebbe most ne menjünk bele.

Tudom egyszerűbb lenne ha megkérdezném a tagot: adod, vagy nem adod? De gondoltam előtte update-elem magam a témában
Előre is kössz a hozzászólásokat!
gábor
 

Ami a Jakob Nielsen Web-design könyvet illeti...

ParadoxH · 2007. Júl. 6. (P), 17.44
Üdv!
Szóval a könyv magyar nyelvű kiadott változata kifutott állapotban van. Megkerestem a Typotex kiadót, hogy várhatóak e új példányok. Erre sajnos azt a választ kaptam, hogy nem.
Mivel a könyvet alapműnek tartaja minden webfejlesztő, valamilyen módon közzé kellene tenni a neten. Ha esetleg vki itt/ide Romániába tudna küldeni nekem egy számára már rongyig olvasott példányt, amit természetesen előfizetéssel kifizetek, akkor én elvállalnám a bescannelést, és közzétenném azt. Tudom, hogy ez nem legális, de ha egyszer nem szerezhető be magyar nyelven, akkor ... ?
 

Idézőjelek, felsővesszők kezelése

Agi · 2007. Júl. 6. (P), 10.29
Van egy olyan problémám, hogy a form text mezőbe beírt felsővesszőket vagy idézőjeleket nem tudom tárolni az adatbázisban. Az oka az, hogy amikor eltárolom akkor a következőképpen írom be:

INSERT INTO adattabla (mezo1, mezo2) VALUES ('mezo1','mezo2')

ebben az esetben a felsővessző nem kerül felvételre, hanem hibát jelez a program

Ha így próbálkozom

INSERT INTO adattabla (mezo1, mezo2) VALUES (\"mezo1\",\"mezo2\")

akkor pedig az idézőjelet nem tudom felvenni.

Mi a megoldás, hogy mindkét jel rögzíthető legyen az adatbázisba