ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 31, 2007 - Fórum téma

Projekt késések

Fraki · 2007. Júl. 31. (K), 23.15
Kérdezném a kedves kollegákat, hogy igaz-e, hogy van olyan mondás, hogy ha a fejlesztőt megkérdik, mennyi időre van szüksége egy projekthez, akkor a válaszát meg kell szorozni 2-vel?

A késéssel en bloc mint problematikával kapcsolatban kérdeznélek titeket. Napra pontosak vagytok? Állandóak a kisebb késlekedések? Ügyfelek hogy viselik? Vannak elhúzódó késések? Kötbért vállaltok? Késés esetén vannak belső viták a cégben, ki a felelős?

Nem hinném, hogy igazságos dolog a fejlesztőre hárítani az egészet, és ezzel elintézni, mert én úgy tapasztalom, hogy létezik egyfajta maximalizmus az ügyfél, és a menedzser részéről is, akinek piszkálja a csőrét, hogy az adminban nem így kéne, hanem úgy kéne rendezni a menüpontokat, és eszerint és aszerint szűrni, és ez nem tetszik, az nem tetszik. Aztán nem teljesen érthető a specifikáció, ami ráadásul ötletszerűen változik néha. Az utóbbinak része, hogy a menedzser/projektvezető nem képes elsajátítani a szájtlogikát, csak az ügyfél logikáján beszél, holott szerintem ennek a kettőnek nála (is) kéne találkozni, nem csak a fejlesztőben. A fejlesztő annyit tud csinálni, hogy az ügyféllogikához szájtlogikát rendel (adatbázisséma, admin struktúra stb.), és ezt a logikát kínálja (még implementáció előtt), ezt a menedzsernek meg kell tudnia érteni, és akceptálnia kell.

Sajnos nálunk, úgy érzem, ehhez a menedzsernek nem nagyon van affinitása, és ahhoz sem, hogy vmiféle szakmai stratégia dolgában irányt mutasson, vagy konzultációt kezdeményezzen. Gondolok például arra, hogy a fejlesztőgárdája mégis milyen frameworkben vagy CMS-ben gondolkozzon, vagy kell-e ilyen egyáltalán. Szerintem ilyen szinten neki kéne egyfajta rálátással rendelkeznie, mert pont itt dől el, milyen kompromisszumokra kell számítania, ha a határidők pontos betartására vágyik.

Általános tapasztalatokra volnék kíváncsi ilyen téren.

Apache, két DocumentRoot

farkaskutya · 2007. Júl. 31. (K), 18.51
Sziasztok!


Olyan gondom van win2003 / Apache 2.2.3 alatt, hogy szükségem lenne 2 DocumentRoot-ra.

Ez így néz ki jelenleg a httpd.conf-ban

DocumentRoot "D:/webroot"

Szeretnék egy felhasználónak egy folder biztosítani, amit elér a webről is. De nem szeretném a webrootba tenni, sőt még arra a wincsire se. Ha a virtual hostba berakom akkor nincs joga hozzáférni, gondolom azért mert a DocumentRoot nem ott van.

Hogy lehet ezt megoldani?

Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv.
 

Mi történt az Apache ASP modujával?

breakline · 2007. Júl. 31. (K), 17.17
Sziasztok

Láttam hogy az Apache ki tudja mikor leállította a mod-asp.net modul fejlesztését:

http://httpd.apache.org/modules/
(legalul)

Csak azt nem írják oda, hogy mi volt az oka. És nem találok megfelelő helyettesítőt, pl. egyesek perl-el emulálják az asp,t vagy hasonló módszereket látok, aminek nem látom értelmét, létezik végülis valami egyszerű megoldás, mint a mod-asp.net volt?

(még működik egyébként lásd http://weblogs.asp.net/israelio/archive/2005/09/11/424852.aspx)

üdv
BL
 

Template-es kiselőadás

Reactor · 2007. Júl. 31. (K), 15.51
Sziasztok!
Egy olyan vállalkozó szellemű embert keresek aki elmagyarázná a template file-ok használatát és hogy kell azt megírni, meg a hozzáfűződő rejtelmeket is bemutatná nekem. Nagyjából tudom miről is van szó és hogy kell használni, de már csináltam pár hülyeséget önnálóskodással...
Ha lenne rá egy kevés időd, légyszives keress fel!
Msn: gdanee##kukac##msn.com
Előre is köszönöm!
 

Visszatérés System() -be oldal újratöltés után

pr00g · 2007. Júl. 31. (K), 15.04
Sziasztok!

Megint zaklatnálak titeket egy System() -es kérdéssel.
Az lenne a problémám, hogy amikor system-el elindítok linux-on egy játékszervert az alapból kiírja az oldalra azt, ami éppen a consolban (screen) van. Ha viszont bezárom az oldalt és újra visszamegyek a weboldalra, hogyan tudnám megnézni, hogy éppen mi van a screen-ben?
screen -r PID használata nem lehetséges, mert ahhoz csatlakoznom kéne ssh-ra amit nem szeretnék.

Előre is köszönöm a segítséget, Byez
 

Kép megjelenítése kliens gépről.

Agi · 2007. Júl. 31. (K), 11.54
Szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőség arra, hogy egy képet ne a szerverről, hanem saját gépről jelenítsek meg firefox-ban. IE-ben működik, de firefoxban nem. Azért lenne erre szükségem, mert van egy űrlapom, ahol képeket lehet feltölteni és azt szeretném elérni, hogy a feltöltendő kép megjelenjen, mielőtt feltölti valaki.
 

Adsense keveset számláz

lamase · 2007. Júl. 31. (K), 09.09
Sziasztok!

Használja valaki rajtam kívül a Google Adsenst? Átlagosan napi 1200 látogatóm van, ez idő alatt napi fél dollár gyűlik össze. A hírdetés az oldal legjobb helyén van. Mivel van a baj?