ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 5, 2007 - Fórum téma

Flex: paraméter átadás két mxml között.

freeboi · 2007. Júl. 5. (Cs), 21.47
Sziasztok!

Van egy problémám, hátha van itt valaki aki tud segíteni.
Most kezdtem el csak flex-el foglalkozni, egy php alapú CMS keretbe akarok beágyazni egy kis flex app-ot amivel fájlokat tudok feltölteni. Az app már megvan. A következő a probléma:

van a fő .mxml fájl amiben a <mx:Application>..</mx:Application> van..

ebben van a másik .mxml beágyazása:

<mx:Canvas width="400" height="420" horizontalCenter="0" verticalCenter="0">
<com:FileUpload
     width="100%" height="100%"
     uploadUrl="{_strUploadScript}"
     uploadComplete="javascriptAlert('kesz')"
     uploadIOError="Alert.show('IO hiba..', 'Error')”
     uploadSecurityError="Alert.show('Biztonsági hiba.', 'Error')" />
</mx:Canvas>
A FileUpload meg egy másik .mxml ugye.
Olyat szeretnék csinálni, hogy a beágyazott swf fájlnak paraméterként át adok egy id-t amit a flex app-ból a feltöltéskor hozzárakok a request URL-hez (php hívás). A fő .mxml -ben ezt a paramétert el is tudom érni, de nem tudom tovább adni.
A FileUpload.mxml-nek csak konstansokat (
uploadUrl="{_strUploadScript}"
) vagyok képes átadni.

Mi a megoldás?

Köszi!
 

Ha MySpace -t vagy iWiW-et kellene készítened... hogyan csinalnad?

mcz · 2007. Júl. 5. (Cs), 20.28
Elég sokat foglalkozok mostanában adatbázis tervezéssel és egyik nap elgondolkodtam: Ha egy myspace vagy iwiw szerű alkalmazást kéne készítenetek akkor milyen fajta adatbázis modellt használnátok ? Egyáltalán milyen adatbázist ?

Vegyük az egyszerű példát mysql-ben: myisam, vagy innodb motort használnátok? Szükség van tranzakciókra egyáltalán?

A másik kérdés ami foglalkoztatott, az az hogy az emberek egymással való kapcsolatát miben tárolnátok ? Az rendben van egy létrehozhatunk neki egy xref adatbázis táblát, de amikor arra kerül a sor, hogy a legrövidebb utat megtaláljuk két ember között akkor (szerény tudásom szerint) egy gráfban való keresést kell végrehajtani valahogyan, ami igencsak sokszor fordul adatokhoz, így sok select lassú ... tehát célszerű lenne a kapcsolatokat (emberek egymással való kapcsolatát) valami más módon is tárolni nem?

mcz
 

Eclipse SDK SMB Team Sync

janoszen · 2007. Júl. 5. (Cs), 16.20
Sziasztok,

munkafolyamat beállításakor beleütköztem egy problémába. Eclipse-ben be tudtam állítani az FTP támogatást, de SCP vagy SMB támogatást nem találtam sehol. A feladat az lenne, hogy egyéni fejlesztők tudják "deployolni" a verziójukat team sync-kel a közös dev szerverre, illetve a buildeket majd az éles szerverre.

Nekem az FTP-s team sync nagyon tetszett, főleg hogy csak a módosításokat másolta föl. Tudtok valami hasonlót helyi fájlrendszerre, SMB share-re vagy SCP-re?

Köszi

J
 

a kereső cserélgeti a domaineket , miért?

Szunyog55 · 2007. Júl. 5. (Cs), 16.08
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy 2 weboldalam van, mindkettő ugyanazzal a tartalommal (tudom, hogy ez nem jó!!). Az egyiket ki szeretném iktatni, de..
Amelyiket meg szeretném szüntetni, nem frissítettem hetekig,a másikat viszont folyamatosan. De a google gondol egyet és általában 2 hetente cserélgeti az oldalt. Tehát a keresőben ugyanazon a helyen szerepel, csak egyszer az egyik domain-om, aztán 2 hét múlva meg a másik domain-om. Ezért sajnos amikor a megszüntetendő domaint hozza ki, akkor persze fel kell frissítenem a tartalmat. Aztán 2 hét elteltevel ismét a másik domain jön be.
Sokakat kérdeztem már, hogy miért lehet ez, de nem tudtak segíteni, csak ide irányítottak. Szóval szívesen megszüntetném az egyiket.
Mit javasoltok? Volt már valakinek konkrétan ilyen tapasztalata?
Előre is köszi: Szunyog