ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 4, 2007 - Fórum téma

PHP content grabber segítség kérés

P4C3 · 2007. Júl. 4. (Sze), 23.08
Tiszteletem Mindenkinek!

Egy olyan "pofon egyszerű" script-et keresnék, ami leszed egy beadott weboldalból egy táblázaot mindenestül és megjeleníti az én weboldalamon. Hogy konkrét példán bemutassam, a mininova.org adott alkategóriáit szeretném az én oldalmon megjelníteni, de csak a táblázatot, a körítés reklámokkal nyílván nem. Elég sokat kutakodtam mindenféle php fetch, meg grabber után, de nem igazán találtam használhatót, ill. ami meg annak tűnik, azt nem tudom beállítani... Ennyire speciális probléma, vagy összetett dolog? Mert végülis nem sok lépés, sem utasítás. URL forráskód letölt, megnyit, -tól -ig kivág, megjelenít, bezár. kész.

Köszönöm szépen a segítséget előre is!!!
 

naponta uj mysql_query

eaposztrof · 2007. Júl. 4. (Sze), 20.33
udv,
olyan scriptet szeretnek irni, amely naponta mas sort olvas ki egy mysql tablabol. a tablaban amiben meghatarozatlan szamu sor van, es valtozik. ugy is fogalmazhatnek, h "napi random", avagy "daily news".


igy inditottam, de ez csak 31 'content'-tel mukodik, nekem tobb kell:
<?php
include("config.php");
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
mysql_select_db($dbname);

$actdate="2000-01-".date('d');
$result = mysql_query("SELECT content FROM dailynews WHERE ins_date = '$actdate'");
$row = mysql_fetch_assoc($result);

		echo $row[content];
?>
otletem sincs h hogyan induljak el.. kis :help: legyszes
kossze..
 

Meglévő framework használata vagy saját megoldás a teljesítményt figyelembe véve

Max Logan · 2007. Júl. 4. (Sze), 14.18
A nemrég indított Template engine topicban kialakult egy kis beszélgetés a framework-ökről. Felhő említette többször, hogy adott esetben a terhelés csökkentése miatt nem célszerű komolyabb framework-öt használni az adott alkalmazásnál, legalábbis nem mindent azzal megoldani.

Tanulságos volt a Template engine topic, amit indítottam, mert kicsit más szemszögből is nézem már a dolgokat. Eldöntöttem, hogy nyitok a komolyabb template engine-ek felé és úgy döntöttem, hogy megismerkedem pl. a CakePHP-vel.

A kérdésem az lenne, hogy egy olyan alkalmazás fejlesztésénél ahol elég fontos a teljesítmény, a skálázhatóség, érdemes-e mondjuk CakePHP-t választani framework-nek vagy inkább egy saját (MVC) megoldást érdemes alkalmazni?

Jelenleg teljesen saját megoldások alapján működik a rendszer lelke. Úgy próbálom felépíteni a kódot, hogy ne legyenek a jövőben teljesítmény gondok. Mivel több dolog van, ami miatt kénytelen vagyok jobban odafigyelni a terhelés kérdésre, ezért is érdekelne, hogy egy folyamatosan növő rendszert érdemes-e pl. CakePHP-vel felépíteni.

Ha már framework, akkor képbe kerül a JS is, mert a következő nagyobb fejlesztés az lesz, hogy AJAX alapokra lesz átültetve a rendszer. Itt jön a kérdés, hogy pl. prototype.js-t használjak vagy inkább saját JS és AJAX megoldásokat?
 

Multipart response + IE

mj0019 · 2007. Júl. 4. (Sze), 13.40
Hello!

Olyan problemam van, hogy egy adott oldalon 2 file-t kellene visszaadnom. Ezt egy multipart response-val oldottam meg. Ami tokeletesen mukodik is FF alatt. Szepen vissza is adja nekem a 2 adott filet.
Ez sajnos nem mukodik IE alatt, es erre kerek en most valami megoldast.

Ha esetleg valaki mar csinalt ilyet, vagy ha nem de van valamilyen otlete akkor azt szivesen veszem.

Elore is kosznom.

Ui: ja igen, az oldal jsp -ben keszul es a hatterben egy servlet adja vissza a 2 filet.