ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 9, 2007 - Fórum téma

ha szervert szeretnél: PC vs. szerver hardver ????

mcz · 2007. Júl. 9. (H), 20.53
Sziasztok!

Azért indítottam ezt a témát mert kíváncsi lennék a hozzáértők véleményére: ha szeretne valaki egy szervert akkor elég-e ha egy ütős PC-t összerak, pl.:
- több mag
- sok ram
- redundáns táp
- raid

Mi az előnye annak hogy sokszoros áron veszek egy komplett összeszerelt szerver gépet ? Mi a tendencia ? Megéri venni egy szervert ? Gondolom ez sokmindentől függ, de kíváncsi lennék a hozzászólásokra.

Köszi!
 

Dokumentum teljes szélessége és magassága.

s_volenszki · 2007. Júl. 9. (H), 17.23
Sziasztok!

Szakirodalmat keresek abban a témában, hogy hogyan lehet egy html dokumentum teljes szélességét és magasságát (látható és nem látható) lekérdezni javascript-el. Sokat kutakodtam google-ben meg yahoo-n, de csak a látható és a már gördített területeket tudom kikalapálni a böngészőből. Gondolom pofon egyszerű, csak nem látom az erdőtől a fát.

Súgjatok egy kicsit :)

s_volenszki
 

Esemény kezelés

beasty · 2007. Júl. 9. (H), 17.15
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni abban, hogy lehet-e egy javascript függvény futását tiltani. Arról van szó, hogy a betöltődő oldalon vannak objektumok, melyeknél onmouseover eseményre lefut egy függvény. De ha akkor viszem az egeret az objektumra amikor az oldal még nem töltődött be teljesen, akkor firefoxban jelzést kapok hogy a függvény nincs definiálva. Azt szeretném valahogy elérni, hogy az oldal teljes betöltődéséig valami meggátolja ennek a függvénynek a meghívását, persze más megoldás is jó lenne, ami hibamentessé teszi az oldalt
Póbálkoztam a window.onerror-al, de nem jártam sikerrel. Bár lehet én értettem félre a funkcióját.
Talán az eseménykezelők figyelésével kellene megoldanom?
A függvény külső js-ben van és a <head>-ben van csatolva.
Előre is köszönök minden segítséget.

üdv,
beasty
 

Ha szöveg van a menüpont alatt (IE7)

lacy · 2007. Júl. 9. (H), 10.04
Üdv!

Nem igazán tudtam normális címet adni a gondomnak. Van egy CSS menüm, úgy találtam, FF és Opera alatt megfelelően működik, IE7 (és gondolom 6 alatt is) olyan gond van vele, hogy amint az almenüpontok alatt (ami átnyúlik a jobb oldali divbe) szöveg, tartalom van, eltűnik az almenüpont. Látszik is a kurzoron, amint olyan almenüpontra lépek ami alatt szöveg van, átvált ilyen szöveges kurzorra és eltűnik a kinyílt menü.

Működés közben: http://misterxp.uw.hu/temp/index.php

Mit kezdjek vele, hogy ezt kijavítsam? A menü mellé adtak egy IEmen.htc fájlt, amit IE7 hacknél töltött be, de úgy látom nem ezt javítja :) Amúg mit?

Előre is köszönöm!
lacy