ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 23, 2007 - Fórum téma

js változó -> php változóba

pimaszgrimasz · 2007. Júl. 23. (H), 20.03
Sziasztok!

Hogyan tudok egy $php változót egyenlővé tenni egy js változóval?
Remélem hgoy én vagyok nagyon tudatlan, és ez egy egyszerű dolog.

Köszönöm a segítséget!
 

tárhelyem még felhasználható mérete

EL Tebe · 2007. Júl. 23. (H), 17.19
Sziasztok!

Hogyan tudom php-vel lekérdezni, hogy mekkora hely van még a bérelt tárhelyemen?

Addig már eljutottam, hogy mekkora helyet foglalnak a fájljaim, de nem igazán sikerült a megengedett maximum-ot lekérdeznem.

Köszi a helpet!

Üdv:

Teb
 

Telefonszám mező formázása

halee · 2007. Júl. 23. (H), 16.43
Sziasztok,

Egy olyan problémám van, hogy adott egy nagy form, mindelféle mezővel - ez most nem is érdekes -, amin van egy telefonszám beviteli mező. Az ügyfélnek az volt a kérése, hogy tagoltan lehessen felvinni a telefonszámot.

Ezzel eddig nem is volna probléma. Már írtam is rá egy jópofa kis scriptet, ami bevitel közben megfelelően formázza a mező tartalmát.

Amiből a probléma adódik, az az, hogy ebbe a mezőbe különböző formátumú telefonszámok is kerülhetnek, pl.:
Input -> Output
555555 -> 555-555
0680555555 -> (06-80) 555-555
0611234567 -> (06-1) 123-4567
06701234567 -> (06-70) 123-5678


Még ezzel sem lenne gond, de mi van, ha még hozzáveszem a nemzetközi számokat is?! Tud valaki olyan leírást ahol az összes lehetséges telefon-formátum dokumentálva van? - Nem mintha azt tervezném, hogy minden lehetséges ország kódra írok külön megjelenítőt... ;)))

Szóval nincs erre valami jól bevált módszere/ötlete valakinek??

köszi előre is az ötleteket,
Halee
 

exec() - probléma

Feri72 · 2007. Júl. 23. (H), 16.33
PHP5 alól szeretnék meghívni és elindítani egy külső alkalmazást(pl notepad.exe) az exec() függvénnyel, viszont ez nem sikerül. De az 5-ös alól valamiért nem fut. Illetve azt tapasztalom, kipróbálva a notepad.exe-t, hogy a háttérben fut(azaz a task manager-ben látható mind a cmd.exe, mind pedig a notepad.exe), viszont nem nyitja meg a notepad-ot a képernyőn.
Találkozottt már valaki ilyennel? Mi lehet a megoldás rá?
Előre is köszi a segítséget!
 

Automatikus Apache telepítés + indítás

SheepiBoy · 2007. Júl. 23. (H), 12.57
Sziasztok!

A kérdésem a következő. Szeretnék írni egy php+mysql web alapú alkalmazást,
és a kérdésem az az lenne, hogy lehet ezt úgy indítani, mint egy
különálló szoftvert. Amennyiben nem érzékeli a helyi gépen az apache-ot, úgy azt feltelepíti, majd egy böngészőben elindítja a php+mysql alkalmazást pl: http://localhost/enprogim. Valahogy úgy, mint egy különálló alkalmazást, csak annyi kiegészítéssel, hogy elötte indítja az apache-t, hogy tudjon működni. Illetve ha nincs adatbázis még telepítve, úgy készít egyet magának.
Bármilyen más elképzelére is nyitott vagyok, várom a tanácsokat. Köszönöm.
 

htmlentites-el mi a gond?

breakline · 2007. Júl. 23. (H), 12.20
Sziasztok!

Szóval egy adott oldalon, a szokásos problémákat elkerülendő, a tinyMCE szerkesztőből érkező adatokban levő éáőúű stb.., tehát magyar karaktereket átkonvertálom html entitásokra, és így is tárolom az egyébként UTF-8 alapú adatbázisban. Ezenfelül UTF-8 minden más is, as far as i know. Eddig működött is minden, de a nyilvános résznél is át kellett konvertálni a keresőből érkező adatokat, mert kölönben pl. é-t keres ott, ahol é van, és így nincs találat. Az alábbi kód pl. a 'lehetséges' szóra az alábbi megfelelőt adja:

$search['value'] = htmlentities($search['value'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
echo htmlspecialchars($search['value']);
//Kiírja lehetséges
Amit én szerettem volna (mellesleg fogalmam sincs miért kell két különböző entitás ugyanarra), az a numerikus verzió, amit ez nem ad vissza, viszont a php manuálban valaki volt kedves egy konvertáló függvényt beírni:

function convert($s){
	$table1 = get_html_translation_table(HTML_ENTITIES, ENT_QUOTES);
	foreach ($table1 as $k=>$v){
		$table1[$k] = "/$v/";
		$c = htmlentities($k,ENT_QUOTES,"UTF-8");
		$table2[$c] = "&#".ord($k).";";
	}
	$s = preg_replace($table1,$table2,$s);
	return $s;
}
$search['value'] = convert(['value']);
echo htmlspecialchars($search['value']);
//Kiírja hogy lehetséges, és így működik is
Akkor a numerikus-t, vagy a karakteres-t kéne használni? És hogyan kerül képbe az UTF-8? ISO-nál ez eddig nem tűnt fel, az én hibám, hogy nem régóta használok teljes egészében UTF-8-at.

üdvözlettel
BL
 

saját php session engine

ErdosJ · 2007. Júl. 23. (H), 09.38
sziaisztok
nekialltam egy portalos-bejelentkezos oldalnak, a kulcsin tobbnyire mar keszen is van, most allnek neki a bejelentkezes resznek. az alap otlet a php beepitett session fuctionjainak a hasznalata volt, de azt nem tartom ebben az esetben tul gyorsnak/biztonsagosnak, es kulonben is csak arra kellene, hogy a bejelentkezest leellenorizzem..
az en otletem az volt, hogy egy adatbazisban a felhasznalok tablajaban csinalok egy sessionId mezot, ami egy szamot tartalmaz. amikor a felhasznalo bejelentkezik, vagy egy uj oldalra lep, ez a szam mindig ujrageneralodik (random), visszaadodik az oldalnak, az pedig a tovabbi oldalak betoltesenel (ajax) postolja a sessionId-t, amit a betoltott oldal leellenoriz, ujrageneral, es minden kezdodik elorol. esetleg uj oldal betoltesenel nezhetne a legregebbi oldalbetoltes idopontjat... igy talan a tobbszoros bejelentkezest is ki lehetne szurni, sot, azt is, hogy az adatforgalmat figyelve valaki sessionId-t lophasson.
mit gondoltok, erdemes igy csinalni, vagy nagy hulyeseg az egesz?