ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 29, 2007 - Fórum téma

Tanítsatok egy kicsit.

codyjay · 2007. Júl. 29. (V), 23.00
Kedves látogatók!

Az alábbiakban kérem segítségeteket.

Az utóbbi időben az NVU nevű programmal elkezdtem weboldalt készíteni. Egy darabig el is jutottam, egész pontosan addig a pontig, amikor úgy döntöttem, hogy korszerűbboldalt szeretnék annál, mint amit összehoztam.

Segítségeteket kérem, hiszen ti itt kivétel nélkül profiknak számítotok, ahogy elnézem. :)

Tehát.
Először azt szeretném megtudni, hogy szerintetek korszerű weboldalt milyen programmal érdemes csinálni, és ezt hogy lehet beszerezni.

Első segítségeteket, válaszotokat előre is köszönöm.

Cody
 

search.html

szocmunka · 2007. Júl. 29. (V), 22.22
Szevasztok!

Van 1000 darab html file -om. Mindegyik html filet elnevezem 1-1000-ig (1.html, 2.html, 3.html, 4.html, ...és így tovább)
Aztán van egy search.html file -om. A search.html file nem tartalmaz semmi mást, csak egy text mezőt és egy "küld" gombot. Ha a text mezőbe beírom, hogy 589 és megnyomom a küld gombot, akkor az 589.html file nyílik meg. Ha 416 -ot írom be akkor a 416.html nyílik meg. Tehát amilyen számot beírok, olyan számon elmentett html nyílik meg. Ha olyan számot írok be (pl.:1001) mely mellé nem készült html file, (1001.html) akkor hibaüzenetet kapok vissza. (pl:”Kérése nem teljesíthető”.)

Szóval egy olyan szerver oldali keresésről lenne szó, mely nem az oldalak tartalmában „keresne”, hanem elnevezésükben. És miután megtalálta a kívánt filet, meg is nyitná azt.

Kérdésem:

Létezik erre, vagy hasonló problémára már egy bejáratott megoldás?
(script, freeware, stb.)

Ha írni kell erre egy programot, az „Nehéz” vagy „könnyű” feladat ?

Köszi: K. I.